Klub izvoznika
StoryEditor

Brojimo šlepere (16): AD Plastik u prvih šest mjeseci u izvoz poslao gotovo pet tisuća šlepera robe

27. Srpanj 2020.
AD Plastik

U sklopu Liderove akcije 'Brojimo šlepere s robom za izvoz', kojom želimo istaknuti važnost izvoza i izvoznika za razvoj hrvatskoga gospodarstva, posjetili smo renomiranoga hrvatskog proizvođača autodijelova i stopostotnog izvoznika AD Plastik.

– Tijekom lipnja iz naših tvornica u Solinu i Zagrebu isporučeno je 665 kamiona robe, malo manje nego prije koronakrize, ali taj broj raste, što je pokazatelj oporavka – rekao je predsjednik Uprave AD Plastika Marinko Došen.

image
AD Plastik

Iz hrvatskih tvornica svakodnevno odlazi četrdesetak kamiona u Sloveniju, Francusku, Njemačku, Španjolsku, Rumunjsku i Srbiju, a jedanput na mjesec roba se otprema u Maroko. Tijekom 2019. iz hrvatskih tvornica AD Plastika u izvoz je otpremljeno 14.510 kamiona, a ukupna vrijednost izvezene robe veća je od milijardu kuna. Unatoč krizi prouzročenoj pandemijom ove je godine u prvih šest mjeseci na strana tržišta otišlo gotovo pet tisuća kamiona.

Pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Do sada su se brojili turisti koji ulaze u Hrvatsku (da ne biste krivo shvatili, svaki taj turist je zlata vrijedan), a Lider počinje brojiti kamione koji odlaze van naših granica s robom za prodaju.

Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

19. travanj 2024 01:37