Klub izvoznika
StoryEditor

Alarm automatika - DVC tehnološka rješenja kreirana za prevenciju širenja koronavirusa

07. Veljača 2021.
Zajednički je nazivnik svim DVC rješenjima da su samostojeća, beskontaktna i pametna te da očitavaju tjelesnu temperaturu brzo i precizno. Namijenjena su objektima različitih veličina i namjena

Tvrtka Alarm automatika, regionalni lider u tehničkoj zaštiti koji uza sjedište u Rijeci ima predstavništva u 10 zemalja i urede u 15 gradova, pod vlastitim brendom DVC kreirala je liniju naprednih tehnoloških rješenja za koja u tvrtki vjeruju da će pomoći zaštiti zdravlja i što normalnijem funkcioniranju društva u uvjetima pandemije.

Zajednički nazivnik svim rješenjima je da su samostojeća, beskontaktna i pametna te da očitavaju povišenu tjelesnu temperaturu brzo i precizno.

Za objekte s niskom ili srednjom frekvencijom prolaza kao što su dječji vrtići, škole, tvrtke, sveučilišta i domovi za umirovljenike osmišljeni su jednostavniji uređaji koji se mogu upotrebljavati samostalno ili u kombinaciji. Na raspolaganju su beskontaktni termometri sa ili bez dispenzera za dezinfekciju ruku koji se mogu postaviti na ulazima u prostore.

– To je najbrže i najekonomičnije rješenje, proizvod je vrlo tražen i prodaje se u tisućama komada – ističu u tvrtki. Idea smart & flexible rješenje, odnosno terminal s videoanalitičkom funkcijom koji osim mjerenja temperature ima funkciju prepoznavanja nosi li osoba masku, cijenom je najkonkurentniji uspređuje li se sa sličnim uređajima na tržištu, pa ne čudi da je i najtraženiji i da je prodano više stotina komada.

Za objekte gdje je frekvencija prolaza jako velika poput aerodroma, bolnica, sajamskih prostora i sl. primjenjuju se najnaprednije termalne kamere s videoanalitikom koje mogu očitavati temperaturu do 30 ljudi istodobno.

19. travanj 2024 23:38