Klub izvoznika
StoryEditor

Nova investicija Spider grupe poduprta s četiri milijuna kuna iz ‘ruralnog fonda‘

28. Ožujak 2021.
Denis Nemčević, predsjednik Uprave Spider grupefoto Dražen Lapić
Projekt gradnje novog objekta i skladišne hale te opremanje pogona ukupne vrijednosti od 8,3 milijuna kuna omogućit će povećanje kapaciteta prerade za trideset posto i skladišnih kapaciteta za sto posto

Spider grupi iz Pitomače odobrena su iz Europskoga poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj četiri milijuna kuna potpore, odnosno blizu 50 posto investicije čija ukupna vrijednost iznosi 8,3 milijuna kuna.

Ulaganje tvrtke Jan-Spider odnosi se na gradnju novog objekta, opremanje postojećega proizvodnoga kompleksa i pogona te gradnju nove skladišne hale za skladištenje voćnih čajeva.

Projektnim investicijama omogućeno je povećanje kapaciteta prerade tvrtke za 30 posto te skladišnih kapaciteta za sto posto.

Inače, Spider grupa iz Pitomače neprestano raste te je u 2020. ostvarila rekordan prihod od 75,7 milijuna kuna, a cijeli niz godina koristi se novcem iz EU fondova.

– Bez potpore novca iz EU fondova naš rast ne bi bio moguć na ovakav način i ovom brzinom, jer smo i prije ove investicije od investiranih 55 milijuna kuna putem potpora nepovratno dobili 27,5 milijuna – izjavio je Denis Nemčević, predsjednik Uprave Spider grupe, koja je izrasla iz male obiteljske tvrtke osnovane prije trideset godina, a danas je najveći proizvođač čajeva u regiji i jedan od najvećih u Europi.

Od početka koronakrize tvrtka Herbarium, u sastavu Spider grupe, može se pohvaliti da 70 posto svojih prihoda ostvaruje na stranom tržištu te svoje proizvode plasira u dvanaest zemalja – Njemačku, Italiju, Češku, Slovačku, Mađarsku, Sloveniju, Grčku, Belgiju, Švicarsku, Cipar, Švedsku, Kanadu, a planira proširenje poslovanja na ostatak zemalja Europske unije i svijeta. 

19. travanj 2024 09:54