Klub izvoznika
StoryEditor

Vinoplod prije roka ispunio sve obveze iz predstečajnog sporazuma

08. Siječanj 2022.
Krešimir Lokas, predsjednik Uprave Vinoploda
Ulaskom Badela 1862 kao strateškog partnera i novog vlasnika šibenska je kompanija u kratkom roku financijski stabilizirana te je započela sveobuhvatan proces oporavka i unapređivanja poslovanja

Isplatom svih preostalih dugova prema vjerovnicima u iznosu od 5,3 milijuna kuna realiziranom 28. prosinca 2021. šibenski je Vinoplod ispunio sve svoje obveze iz predstečajnog sporazuma zaključenog u rujnu 2019. godine. Tako je Vinoplod gotovo tri godine prije nego što je to bilo ugovoreno u cijelosti ispunio svoje obveze prema vjerovnicima. Naime, predstečajni sporazum kompaniju je obvezao da ukupan dug od 8,4 milijuna kuna vjerovnicima isplati do rujna 2024. godine.

Sredstva za potpunu i prijevremenu isplatu vjerovnika Vinoplod je osigurao dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom kreditnim zaduženjem, što je bilo moguće zahvaljujući brzom i uspješnom restrukturiranju te poboljšanju likvidnosti i profitabilnosti poslovanja. Prethodno je godinama, sve do zaključenja predstečajnog sporazuma 2019., kompanija bila u teškoj financijskoj situaciji koja je ugrožavala održivost i očuvanje poslovanja.

Ulaskom Badela 1862 kao strateškog partnera i novog vlasnika kompanija je u kratkom roku financijski stabilizirana te je započela sveobuhvatan proces oporavka i unapređenja poslovanja. Korištenjem sinergija, racionalizacijama poslovanja i novim ulaganjima Vinoplod je dodatno ojačao svoje pozicije na domaćem tržištu te povećao izvoz, zaključujući tako već 2021. godinu pozitivnim rezultatom.

– Iznimno smo zadovoljni što ćemo zahvaljujući prijevremenoj isplati vjerovnika već sljedeće godine moći poslovati u normalnim uvjetima, potpuno se fokusirajući na daljnji razvoj Vinoploda – istaknuo je Krešimir Lokas, predsjednik Uprave Vinoploda. 

26. travanj 2024 14:32