Lidertrend
StoryEditor

Francuski proizvođači zabilježili rekordnu prodaju šampanjca

24. Prosinac 2021.
Očekuje se da će ukupna prodaja šampanjca premašiti 5,5 milijarde eura što je pola milijarde više nego u pred-pandemijskoj 2019.

Francuski proizvođači šampanjaca imaju itekako dobar razlog za nazdraviti na ispraćaju 2021. Prodaja šampanjaca je u ovoj godini premašila sva očekivanja, pa čak i nadmašila pred-pandemijsku 2019. Kako prenosi Reuters, iz UMC-ija, udruge proizvođača šampanjaca, očekuju da će ukupna prodaja iznositi 5,5 milijarde eura što je pola milijarde više nego prije dvije godine. I sami su, tvrde u UMC-iju, iznenađeni rastom prodaje, a visoka potražnja je, očekivano, izazvala i pokoji problem u lancu nabave.

Virusu usprkos

Prema podacima Nielsena, neki francuski trgovački lanci već su zabilježili nestašicu šampanjaca, a, ukoliko se ona ne riješi, to bi moglo predstavljati veliki problem s obzirom na to da se bliži kraj godine, noć u kojoj se, tradicionalno, otvori najviše boca.

No, kako saznaje Reuters, velik broj francuskih proizvođača ipak drži goleme zalihe tog pjenušavog napitka tako da se vjeruje da će uspjeti na vrijeme zadovoljiti novogodišnje potrebe. Bum prodaje šampanjaca objašnjava se izlaskom potrošača iz 'lockdowna', a iako prijeti novi pandemijski val izazvan novim sojem, omikronom, vjeruje se da će ga kupci nabavljati i piti kod kuće što je navika koju su usvojili tijekom mnogobrojnih zatvaranja ugostiteljskih objekata. Potrošači su, očito, odlučili ne dopustiti virusu da im pomrsi račune i životu nazdraviti kako se spada – s čašom šampanjca. 

20. travanj 2024 00:55