Lidertrend
StoryEditor

Grand PRix - Natko Beck Komunikator, a Vilim Ribić Antikomunikator 2020.

19. Travanj 2021.
Dr. Natko Beck
Liječnik s leptirom mašnom i crvenim nosom, Natko Beck, zaslužio je nagradu i doktora za komunikaciju, dok je Ribić, zbog svog isključivog stava, zasluženo - Šipak godine

Ususret 14. dodjeli Grand PRix koja će se održati u četvrtak, 22. travnja, Hrvatska udruga za odnose s javnošću odabrala je Komunikatora i Antikomunikatora 2020. Laskava titula Komunikatora godine, osobe koja se istaknula komunikacijskom izvrsnošću u javnom prostoru, otišla je u ruke doktoru Natku Becku, specijalistu radiologije u Dječjoj bolnici 'Srebrnjak'. Taj liječnik koji nerijetko nosi leptir mašnu i crveni nos, poznat je po nesvakidašnjem pristupu najmlađim pacijentima, ali i vrsnosti u korištenju društvenih mreža - njegove savjete sluša više od 17 tisuća pratitelja.

Kako je izjavio Igor Vukasović, predsjednik ovogodišnjeg žirija, uloga doktora Becka u njihovom komunikacijskom nebu je edukativna, informativna i preventivna, uz dozu opuštenosti i humora.

- Natko je svojom lakoćom komuniciranja i otvorenošću zaslužio titulu doktora u komunikacijskom smislu - objasnio je Vukasović u priopćenju iz HUOJ-a.

Osim Becka kojemu je nagrada, kako tvrdi, poticaj za daljnji rad i komunikaciju o zdravlju, među nominiranima za komunikatora godine bili su i Seizmološka služba, Udruga Glas poduzetnika, profesor Dejan Nemčić te radijska voditeljica i novinarka na Radio Sljemenu Ivana Radaljac Krušlin.

Šipak godine

Ovogodišnji Šipak godine, neslavna nagrada za Antikomunikatora godine pripala je Vilimu Ribiću, glavnom tajniku Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja za doprinos lošoj komunikacijskoj praksi u domaćem javnom prostoru. Ribić je tu titulu zaradio zahvaljujući isključivom stilu komunikacije kao i neargumentiranom iznošenju činjenica kad se nađe nasuprot neistomišljenicima. Kako se navodi u priopćenju iz HUOJ-a, kao netko tko zastupa sve radnike, nikada ih ne bi trebao dijeliti na privatni i državni sektor. 

- Upravo zbog takvih podjela i izjava kao što je 'I radnici u privatnom sektoru dobit će božićnice' stvorio je podjelu u društvu i svojom komunikacijom u javnosti doprinio stvaranju jaza između privatnog i javnog sektora - zaključio je žiri Grand PRixa.

19. travanj 2024 20:22