Lidertrend
StoryEditor

Pet ideja za oglašavanje u najluđoj Noći vještica

23. Listopad 2021.
Brendovi, bez obzira na sektor, koriste Halloween groznicu ne bi li poboljšali prodajne rezultate i vidljivost. Nema razloga da to i vi ne pokušate.

Čuvena fešta Noći vještica zaista je jedinstven globalni događaj u kojem mogu sudjelovati svi – djeca i odrasli, parovi i samci, ljubitelji tuluma do zore i oni koji preferiraju zavlačenje pod toplu dekicu. Tu, slobodno se može reći, demokratičnost najstrašnije večeri u godini iskorištavaju i brendovi koji se, bez obzira na sektor, koriste Halloween da bi poboljšali prodajne rezultate ili vidljivost. Iako brojni potrošači s pripremama za Noć vještica kreću već u rujnu (odabir teme, kostima, nabavka dekoracije i sl.), još uvijek nije kasno za tematsku akciju. Marketinški blog Adsterra donosi neke zgodne ideje kako oglašivači mogu iskoristiti groznicu strašne večeri:

1. Halloweenizirajte svoj proizvod

Čak i ako vaša kompanija ne prodaje proizvode koji se kupuju za Noć vještica, nema razloga da ih ne 'halloweenizirate', odnosno tu temu uključite ne u svoje proizvode i  usluge. Tako, primjerice, ako ste vlasnik restorana možete u danima uoči Noći vještica ponuditi 'strašni' desert. Proizvođač odjeće može lansirati majice s Halloween temom, a gazda fitness centra može organizirati dobrotvornu večer za neku lokalnu udrugu i članove pozvati da dođu kostimirani. Pustite maštu na volju, jer Halloween nisu samo maske, slatkiši i hororci nego uzbuđenje, druženje i zabava.

2. Organizirajte tematske kampanje na društvenim mrežama

Budući da je Halloween manje značajan blagdan od Božića ili Uskrsa (barem po trajnosti), ne morate se na profilima svih društvenih mreža baviti tom temom, a niti prigodne postove objavljivati svaki dan. Također, taj je događaj izvrsna prilika brendovima da pokažu svoju duhovitiju, otkačeniju stranu. Korisnicima bi se tako mogli dopasti postovi u kojima brendovi govore o tome kako njihovi proizvodi pomažu u borbi protiv zombija ili vampira; trgovci mogu dijeliti recepte i savjete za ukrašavanje doma, a modni brendovi tutoriale kako napraviti vlastiti kostim.

3. Kreirajte tematsku email kampanju

Ako newsletteri koji stižu od kompanija potrošačima ne donose nikakvu korist, oni će brzinom svjetlosti kliknuti na 'unsubscribe'. Halloween je, baš kao i bilo koji drugi globalni event, izvrsna je prilika da se oglašivači bolje povežu s korisnicima, skroje specijalne prodajne akcije i pogodnosti. No, osim što Noć vještica može biti dobar povod za zastrašujuće dobar popust, može biti i prilika za kreiranje zanimljivog sadržaja. Tako, primjerice, kompanija koja posluje u sektoru zdravlja može poslati članak o tome kako jesti slatko, a zdravo, brend koji se bavi IT sigurnošću može ponuditi lekciju iz zaštite od svakojakih 'čudovišta' u virtualnom svijetu.

4. Kostimirajte svoje oglase i aplikacije

Vrlo jednostavan, a jeftin način sudjelovanja u groznici Noći vještica je redizajn oglasa, posebno onih digitalnih. Ekipa iz Adtserre savjetuje oglašivačima da temu iskoriste za promociju akcija i sniženja, ali tome dodaju i element hitnosti, odnosno odbrojavanja dana ili sati do najluđe večer u godini i, dakako, isteka posebne ponude. Nešto ambiciozniji oglašivači mogli bi i svoje aplikacije 'presvući' u tematske kostime i ponuditi dodatan sadržaj koji će angažirati korisnike i, bilo bi idealno, potaknuti ih da bolje istraže brend, kupe proizvod ili uslugu. 

5. Organizirajte Halloween natječaj

Noć vještica je idealna prigoda za izazove, posebno one koji se mogu realizirati u virtualnom svijetu, odnosno na društvenim mrežama. Budući da nema dobre Noći vještica bez kostimiranja, pripremanja tematskih jela i dekoriranja doma, oglašivači mogu iskoristiti tu uobičajenu praksu i pozvati korisnike da podijele svoje uratke i, dakako, nagrade najbolje. Idealno bi bilo ponuditi im kupon koji mogu iskoristiti u trgovinama te tako spojiti online s offline svijetom.

24. travanj 2024 21:56