Lidertrend
StoryEditor

U McDonald‘sovim drive-thru restoranima narudžbe će primati AI uređaji

03. Studeni 2021.
McDonald‘s je McD Tech Labs prodao IBM-u kako bi im taj tehnološki gigant nastavio razvijati uslugu Automated Order Taking (AOT)

U drive-thru restoranima fast-food lanca McDonald's uskoro bi narudžbe mogli primati uređaji opremljeni AI tehnologijom i to kreirani u radionici tehnološkog giganta IBM. Da u kompaniji doista misle ozbiljno, svjedoči i njihov recentni poslovni potez. Naime, svoj McD Tech Labs, osnovan s idejom razvoja Automated Order Taking (AOT) tehnologije, prodali su upravo IBM-u koji je odsad zadužen za razvoj i realizaciju tehnoloških inovacija u McDonald'sovim restoranima.

Razvoj tehnologije

Kako stoji u njihovom zajedničkom priopćenju, IBM-ova ekspertiza za izgradnju 'customer care' rješenja s AI tehnologijom pomoći će McDonald'su da AOT uslugu proširi na svjetska tržišta te u nju integrira različite jezike, dijalekte i varijacije jelovnika.

McDonald's je novi sustav baziran na umjetnoj inteligenciji već uveo u deset restorana u Chicagu, a rezultati pilot projekta pokazali su da AI drive-in sistemi pokazuju točnost u 85 posto narudžbi, odnosno da je samo za petinu narudžbi bila potrebna intervencija zaposlenika. Kako je za medije izjavio izvršni direktor McDonald's Chris Kempczinski, nova bi tehnologija trebala biti integrirana u sve restorane s McDrive uslugom do 2026.

23. travanj 2024 11:49