Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Osvježeni Duster stiže s novim EDC automatskim mjenjačem

04. Srpanj 2021.
Dacia Duster facelift_1
Iako promjene nisu velike i najviše se očituju na svjetlima, stražnjem spojleru i novom dizajnu aluminijskih naplataka, novi Duster i dalje je automobil s odličnim omjerom cijene i kvalitete

Daciin Duster postao je jedan od onih automobila koje jako često srećete na cesti. To ne čudi s obzirom na to da nudi odličan omjer cijene i kvalitete, a ni vanjske linije mu ne izgledaju loše. Prvi Duster predstavljen je 2010. i treba reći da je izgledom, ali i performansama miljama daleko od Dustera kakav danas poznajemo. Sada je Dacia osvježila svoju drugu generaciju kompaktnoga crossovera koji je na tržište stigao 2017.

Multimedijski zaslon

Osvježeni Duster na tržište stiže u rujnu s novim prednjim LED svjetlima, novim multimedijskim zaslonom, a u ponudi je i novi EDC automatski mjenjač s dvije spojke. Iako promjene nisu velike i najviše se očituju na svjetlima, koja dolaze u ECOLED izvedbi i donose novi Y svjetlosni potpis, novi Duster i dalje će plijeniti pozornost na cesti.

Novost je i stražnji spojler kao i novi dizajn aluminijskih naplataka. Unutrašnjost je također doživjela manje preinake pa su tu nova sjedala i nasloni za glavu kao i povišena središnja konzola. Multimedijski zaslon sad ima osam inča, a serijska oprema uključuje putno računalo, sustav automatske aktivacije dugih svjetala i graničnik brzine s osvijetljenim komandama na upravljaču.

Plin i dalje u ponudi

Novi automatski mjenjač EDC (Efficient Dual Clutch) ima dvije spojke, a kombiniran je s motorom TCe 150 turbobenzincem i pogonom na prednje kotače. Ostale izvedbe su TCe 90 (s pogonom na prednje kotače) u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem; TCe 130 (s pogonom na prednje kotače) u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i TCe 150 (s pogonom na sve kotače) u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Duster ECO-G 100 na plin i dalje ostaje u ponudi s pogonom na prednje kotače i ručnim mjenjačem kao i dizelska izvedba, koja stiže sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem i mogućnosti izbora pogona na prednje ili na sve kotače. Redizajnirani Duster na domaće tržište stiže u rujnu ove godine, a početna izvedba stajat će oko 104 tisuće kuna. 

25. travanj 2024 10:36