Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Popularni VW-ov Bulli vraća se u modernoj verziji

27. Lipanj 2021.
Volkswagenov Multivan T7
Nova generacija Multivana T7 dolazi s hibridnim pogonom, potpuno je digitaliziran i na tržištu će se naći početkom iduće godine. Spektar modela Bulli ubuduće će biti podijeljen na tri stupa − seriju Multivan, Transporter 6.1 i serijske verzije potpuno električnog modela

Prošlo je više od 70 godina otkad je Volkswagen predstavio svoju prvu generaciju T modela, a T1, popularno zvani Bulli, sada je dobio svoga modernog nasljednika. Nova generacija Volkswagenova Multivana T7 dolazi s hibridnim pogonom, potpuno je digitaliziran i na tržištu će se naći već početkom iduće godine. Spektar modela Bulli ubuduće će biti podijeljen na tri stupa: seriju Multivan, Transporter 6.1 i serijske verzije potpuno električnog modela ID.BUZZ, koji se uvodi od 2023. godine.

Višenamjensko vozilo

Novi Multivan ponosno nosi ulogu višenamjenskog vozila, a u verziji eHybrid s plug-in hibridnim pogonom Multivana postaje automobil s nultom stopom emisije. Uz obujam prtljažnika od 4053 litre pogodan je i za prijevoz većih tereta, a zahvaljujući najvišem opterećenju prikolice od čak 2000 kg Volkswagenov Multivan postaje i pravo teretno vozilo. Multivan će kupcima biti ponuđen u kombinaciji sa sedam sjedala u dvije varijante, običnoj i produženoj. Kao što smo već spomenuli, Multivan dolazi s novim plug-in hibridnim sustavom imena eHybrid, a ukupna snaga sustava je 160 kW, odnosno 218 KS-a. Baterija dolazi s kapacitetom od 13 kWh i omogućuje mu doseg s jednim punjenjem od 50 kilometara.

Ipak i benzinci

U ponudi će biti i benzinske izvedbe, a riječ je o turbobenzincima snage 100 kW/136 KS i 150 kW/204 KS. U ponudi ostaje i jedan primjerak s turbodizelskim motorom koji razvija maksimalnu snagu od 110 kW/150 KS. Sve opcije pogona uparene su s automatskim sa 6-brzinskim DSG mjenjačem.

U odnosu na prethodni model osnovna je verzija produžena i proširena, ali je istodobno smanjena visina. Potpuno nova unutrašnjost donosi serijsku digitalnu instrument-ploču te serijski infozabavni sustav Ready 2 Discover. Tu je i IQ Drive Travel Assist, koji omogućuje djelomično automatiziranu vožnju te više od 20 raznih sustava za pomoć vozaču. Novi Volkswagenov Multivan T7 na tržište će stići potkraj godine kada će biti poznata i konačna cijena te svi ostali tehnički podaci. 

23. travanj 2024 22:58