Lidertrend
StoryEditor

Vino i moda: Od recikliranog grožđa izrađuje se luksuzna eko-koža

26. Veljača 2022.
A Kind of Guise odlučio je koristiti inovaciju kompanije VEGEA – eko kožu izrađenu od kožice grožđa, stabljiki i sjemenki

Njemački modni brend A Kind of Guise odlučio je potvrditi status odvažnog, urbanog i održivog brenda predstavivši pravu modnu inovaciju – vegan-friendly jaknu izrađenu od recikliranog grožđa i biljnih ulja. Za izradu te, kako su je nazvali, Bondadoso jakne, brend je sklopio partnerstvo s VEGEA-om, kompanijom koja se bavi proizvodnjom bio-materijala, a slovi kao jedan od najvećih inovatora u toj industriji.

Luksuzna moda

A Kind of Guise odlučio je koristiti njihov materijal u potpunosti izrađen od kožice grožđa, stabljiki i sjemenki, odnosno otpada vinske industrije. VEGEA, točnije, ima sklopljeno partnerstvo s talijanskim vinarijama te njihov otpad pretvara u luksuznu eko-kožu. Kako je kompanija objasnila portalu Tech Fashionista, na svakih deset litara proizvedenog vina dolazi 2,5 litara otpada od čega se može izraditi jedan četvorni metar eko-kože. Budući da se kompanija obvezala poslovati 'zeleno', uvjeravaju da je i sam proces izrade održiv te da je dobiveni materijal visoke kvalitete.

Inače, VEGEA-u su 2016. osnovali kemičar i aktivist Francisco Merlino te dizajner namještaja Gianpiero Tessitore koji su poželjeli pronaći ekološke, veganske alternative koži. S materijalima, među kojima se ističe 'koža' od recikliranog grožđa, ciljaju na luksuznije modne brendove kakav je i A Kind of Guise. Njihova Bondadoso jakna može se kupiti po cijeni od 900 dolara.

image
foto A Kind Of Guise
26. travanj 2024 12:52