Lidertrend
StoryEditor

Xbox konzole u staračkim domovima pomažu korisnicima pobijediti usamljenost

10. Svibanj 2021.
Umirovljenici, gamingfoto Shutterstock
Grupa Retirement Villages odlučila je sklopiti partnerstvo s brendom Xbox u nadi da će ‘gejmanje‘ pomoći njihovim korisnicima da se osjećaje manje izolirano

Starački domovi engleske grupe Retirement Villages uskoro će biti opremljeni prilično neobičnim uređajima - igraćim konzolama. Naime, grupa koja drži staračke domove na 16 lokacija diljem Engleske odlučila je sklopiti partnerstvo s brendom Xbox u nadi da će 'gejmanje' pomoći njihovim korisnicima da pobijede usamljenost. Budući da je Covid-19 samo produbio osjećaj izoliranosti, a milijuni ostali bez kontakta sa svojim najmilijima, grupa je, zajedno s Xboxom, zaključila da su konzole jedan spretan i zabavan način da se stariji spoje s mlađim generacijama.

Spajanje generacija

Korisnici domova opremljenih Xbox će tako sa svojom djecom i unucima moći, primjerice, na auto-utrku kroz igru Forza ili krstariti virtualnim morima u igri Sea of Thieves. Kako je prenio portal Famous Campaigns, na taj način mlađe i starije generacije mogu stvarati zajedničke uspomene, provoditi vrijeme i produbiti odnos, pa makar preko ekrana.

Ovo nije prvi put da je Xbox sudjelovao u projektu namijenjenom starijoj populaciji. U partnerstvu s organizacijom Age UK pokrenuli su inicijativu 'Beyond Generations' koja pomaže premostiti generacijske razlike i povezati obitelji kroz gaming.

23. travanj 2024 21:53