Studentski Lider klub
StoryEditor

Croatia osiguranje i FER pokrenuli specijalistički studij Insurtech

05. Prosinac 2020.
Zagreb zahvaljujući ovom studiju postaje jedno od regionalnih i europskih središta za edukaciju o naprednim trendovima i tehnologiji u osiguranju. Na njemu će se učiti o tzv. insurtechu, odnosno o proizvodima, digitalnim inovacijama i tehnologijama u osiguranju. Odgovorit će na potrebu ubrzane transformacije osiguranja prema digitalnim poslovnim modelima i novim vrstama proizvoda

Kako bi spremno odgovorili na trend ubrzanog razvoja industrije osiguranja te zajamčili još bolje razumijevanje i upotrebu novih tehnologija u osiguravateljskoj praksi, stručnjaci Croatia osiguranja i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu osmislili su i pokrenuli specijalistički studij Proizvodi, digitalne inovacije i tehnologije u osiguranju – Insurtech. Globalno tržište osiguranja ubrzano se transformira prema digitalnim poslovnim modelima i novim vrstama proizvoda koji mogu ostvariti novu vrijednost koja se mjeri u milijardama dolara.

Budućnost industrije

Tehnologije kao što su telematika, internet stvari, veliki skupovi podataka (big data), strojno učenje ili tehnologija povezanih blokova (blockchain) unapređuju odnos između osiguravatelja i korisnika, povećavaju učinkovitost poslovnih procesa te omogućuju inovacije. Očekuje se da će tehnologija u osiguranju dovesti iznjedriti potpuno nove poslovne modele, povećati profitabilnost i smanjiti operativne troškove. Cilj zajedničkog projekta Croatia osiguranja i Fakulteta elektrotehnike i računarstva obrazovanje je stručnjaka koji će nositi daljnji razvoj industrije u Hrvatskoj i regiji.

Pravo vrijeme za suradnju

– Croatia osiguranje predvodi transformaciju domaćeg i regionalnog tržišta te je ovo još jedan konkretan korak u ubrzavanju digitalizacije industrije. Naša je kompanija nedavno lansirala LAQO, prvo hrvatsko sto posto digitalno osiguranje u čijem je razvoju primjena novih tehnologija omogućila da hrvatsko tržište dobije potpuno novo iskustvo osiguranja. Pokretanje ovog studija i suradnja s akademskom zajednicom pružit će nam nova znanja i kompetencije koji su temelj daljnjeg razvoja kompanije, ali i cijele industrije osiguranja – poručio je predsjednik Uprave Croatia osiguranja Davor Tomašković.
FER će pak polaznicima studija omogućiti da nauče analitičke metode, razumiju nove tehnologije te steknu upravljačke vještine koje će im pomoći da postanu glavni stručnjaci u digitalnim inovacijama i tehnologijama u osiguranju.

15. travanj 2024 05:49