Studentski Lider klub
StoryEditor

Dodijeljeni su kipići Zlatnog indeksa

19. Ožujak 2021.

Ceremonija dodjele nagrada Zlatni indeks za 2020. godinu održana je u ponedjeljak, 15. ožujka, online putem Zoom-a s video prijenosom uživo na Facebook stranici eSTUDENTa.

Zlatni indeks jedinstven je projekt, odnosno dodjela nagrada kojima studenti nagrađuju društveno odgovorno poslovanje poduzeća koja sudjeluju u životu studenata te doprinose njihovom rastu i razvoju u poslovnom svijetu. Ove godine Zlatni indeks slavi svoj 11. rođendan te je velikodušno dodijelio 12 kipića Zlatnog indeksa u 5 kategorija, ali i Posebnu nagradu Povjerenstva. Povjerenstvo sastavljeno od studentskih udruga i zborova imalo je težak zadatak, odabrati najbolje od najboljih i dodijeliti zlatne kipiće.

- Iznimno sam ponosan na provedbu cijelog projekta, kako na projekt, tako i na tim. Presretan sam što mogu biti voditelj jednog ovako super projekta i pokazati svima koliko je ovo bitno. Naime, Zlatni indeks stvarno je hvale vrijedna nagrada koja povezuje studente i gospodarsku zajednicu. Jako je bitno da se povežu na jednostavan i lak način, kako bi zajedno stvarali bolju budućnost. Nije bilo lako odraditi cijeli projekt, prikupiti prijave, baš iz razloga jer nas je zadesila velika kriza. Svakako smo ponosni jer smo izvukli najbolje od najboljeg. Naših pet prekrasnih članova, neumorno je radilo kako bi se projekt realizirao. Na kraju sam čin ceremonije i dodjele nagrada bio je predivan, kako za nas, tako i za poduzeća - u to sam siguran. Poduzeća su odabrana, 11.dodjela je iza nas, a što nas u budućnosti čeka, nestrpljivo očekujemo - rekao je Josip Fratrić, voditelj tima Društveno odgovorno poslovanje.

Stipendije

U kategoriji Stipendije, nagrada se dodijelila poduzećima koja su kroz stipendiranje sudjelovala u sufinanciranju studenata, pomaganju troškova njihova obrazovanja i stručnog usavršavanja. Dobitnik je u konkurenciji malih i srednjih poduzeća Rockwool Adriatic d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća INA – Industrija nafte d.d.

Stručne prakse

Kategorija Stručne prakse obuhvaća poduzeća koja su studentima pružala mogućnost obavljanja stručne prakse, a kriteriji su kvaliteta obavljenog posla, pruženi sadržaji i mentoriranje. U konkurenciji malih i srednjih poduzeća nagradu je osvojio Ernst & Young d.o.o., a konkurenciji velikih poduzeća dobitnik je Pliva Hrvatska d.o.o.

Stručna potpora i organiziranje projekata

U ovoj kategoriji nagrađivala su se poduzeća koja su dala doprinos projektima koje organiziraju studenti kroz stručnu potporu i poduzeća koja su organizirala projekte namijenjene studentima. Zlatni indeks u kategoriji malih i srednjih poduzeća dobio je INCHOO d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća dobitnik je Infobip d.o.o.

Ulaganje u studentske udruge i projekte

Ovom kategorijom nagrađuju se poduzeća koja su novčano ili materijalno pomogla nekoj od studentskih udruga ili njihovih projekata. Kipiće su dobili u konkurenciji malih i srednjih poduzeća AVL - AST d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća Pliva Hrvatska d.o.o.

Najbolji imidž

Nagrada za najbolji imidž dodjeljuje se na temelju percepcije studenata o poslovanju samih poduzeća, a istraživanje je provela agencija za istraživanje tržišta Hendal. Dobitnik Zlatnog indeksa u konkurenciji malih i srednjih poduzeća je L'OREAL Adria d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća Rimac automobili d.o.o.

Posebna nagrada Povjerenstva

Osim navedenih, poduzećima se dodjeljuje i Posebna nagrada Povjerenstva za izrazit doprinos rastu i razvoju studenata u poslovnom svijetu, a nagradu je u konkurenciji malih i srednjih poduzeća dobio GlobalLogic d.d. te u konkurenciji velikih poduzeća Styria grupa Hrvatska.

- U ime cijelog tima Društveno odgovornog poslovanja, čast mi je reći da smo jako ponosni i zadovoljni izvedbom projekta. Održali smo ceremoniju, proglasili smo pobjednike Zlatnog indeksa 2020. i zajedno smo s poduzećima proslavili njihove pobjede. Nažalost već je druga godina da se projekt izvodi u online verziji, ali to ne zaustavlja nas, a ni poduzeća. Poduzeća još uvijek ulažu u nas, studente, i ovaj projekt upravo daje priliku nama, udruženim studentskim udrugama, da se povratno zahvalimo na tome. Potičemo i druga poduzeća da počnu ulagati u studentske udruge i projekte, ako već niste zaista je vrijedna investicija koja puno znači karijernim ciljevima studenata. Još jednom čestitam ovogodišnjim pobjednicima Zlatnog indeksa, zaista ste to zaslužili! Nadamo se da ste se dobro proveli na Ceremoniji, a mi se nadamo da ćemo moći sljedeću godinu održati uživo - kazala je Mila Čerkić suvoditeljica tima Društveno odgovorno poslovanje.

23. srpanj 2024 06:44