Studentski Lider klub
StoryEditor

Na Job Fairu 103 tvrtke nude studentima poslove budućnosti

21. Svibanj 2018.

Job Fair 2018, najveće mjesto spajanja talenata i top tehnoloških kompanija u regiji održat će se u srijedu i četvrtak, 23. i 24. svibnja, od 09:00 do 17:00 sati na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu. Ove godine Job Fair veći je nego ikad. Okupit će ponude karijera budućnosti koje nude 103 top tehnološke kompanije iz Hrvatske i inozemstva, a očekuje se više od 3000 posjetitelja.

Job Fair je prvi sajam u regiji gdje se biznis radi na moderan način - bez posjetnica - odnosno mobitelom, pomoću FER Job Fair posjetnica! Studentima smo omogućili da pohrane svoj životopis u FER-ovu Job Fair bazu životopisa i dobiju na mobitel QR kod koji im služi kao FER Job Fair posjetnica tijekom sajma i omogućava poslodavcima da ih zapamte i kasnije lakše pronađu u hrpi životopisa. Studentima pak FER Job Fair posjetnice omogućuju da sebi označe koje su ih se tvrtke - iz IT-a, telekomunikacija, financijske i automobilske industrije, energetike, marketinga i prodaje i drugih industrija - dojmile i tako sami istraže u kojem smjeru žele razvijati svoju karijeru.

>>>Ulašti svoj CV – otvorena baza životopisa na Job Fairu!

Naglasak 13. Job Faira je na raznovrsnosti ponude poslova i karijera budućnosti za top talente. Tehnologija je danas prisutna u svim segmentima ljudskog djelovanja i prilike za talente, ali i potrebe poslodavaca, raznovrsnije su nego ikad. Zato Job Fair 2018 ima ponude karijera iz čak 14 različitih industrija unutar kojih se tehnologija koristi na najraznovrsnije moguće načine: od ponude strojnog učenja za rješavanje matematičkih zadataka na mobitelu, preko korištenja data science-a u kreiranju globalnih IoT proizvoda do cijelog niza inovativnih rješenja.

Specijalne radionice

Talenti ove godine po prvi put imaju priliku potencijalne karijere iskusiti na potpuno nov i jedinstven način. Osam top tehnoloških poslodavaca u dva dana održat će specijalne radionice koje oslikavaju znanja i vještine s kojima se njihovi zaposlenici susreću na dnevnoj razini. Talentima to omogućuje da s Job Faira odu bogatiji ne samo za kontakte i početne informacije već i s dubljim razumijevanjem kako će točno njihova buduća karijera izgledati. Uz to, i ove godine top poslodavci pripremili su 28 prezentacija posla i smjerova razvoja karijera, koje će se moći pratiti i na Job Fair YouTube kanalu.

Job Fair

Ali da ne bi sve ostalo na biznisu, ovogodišnji Job Fair pokazat će i pravo lice izbora karijera u tehnološkoj industriji što uključuje osobni razvoj i, dakako, zabavu. Top kompanije pripremile su brojna iznenađenja: VR, escape room iskustva, nagradne igre, kvizove pa čak i doručak za najrevnije. Uz domaća poduzeća poput Comminusa, Gideon Brothersa, Infobipa i Degordiana, na Job Fair već godinama dolaze i dobro znana inozemna imena, poput Microsofta, 2e Systems, Amazona i Palantira, a studenti će neke od njih imati prilike i pobliže upoznati u malo opuštenijoj atmosferi na Loosen Up partiju, koji na kraju prvog dana, osim brendiranih koktela donosi i kviz.

08. prosinac 2023 17:39