Studentski Lider klub
StoryEditor

Uspostavljen Regionalni centar kompetentnosti elektrotehnike i računalstva

17. Veljača 2022.
Ervin Palanović, voditelj projektafoto Matija Pavkovic

S ciljem razvoja i jačanja programa strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, u zagrebačkoj Tehničkoj školi Ruđera Boškovića uspostavljen je Regionalni centar kompetentnosti elektrotehnike i računalstva. Ovim se projektom financiranim iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova s ukupno 29,9 milijuna kuna jača suradnja s gospodarskim sektorom kroz sustav mentoriranja učenika tijekom stručne prakse.

Suradnja će se ostvariti s tvrtkama Klimaoprema, Kraš, Franck, Purić i Projekt jednako razvoj koje su uz Grad Zagreb, Elektrotehničku školu, 1. tehničku školu Tesla, zagrebački Fakultet strojarstva i brodogradnje te Visoko učilište Algebra partneri ovog projekta.

Jednaka se važnost pridaje i stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih radnika, organiziranju i provođenju seminara i studijskih putovanja, natjecanju učenika te radionicama za učenike.

– Na kraju projekta bit će uspostavljen regionalni centar kompetentnosti, nabavljena specijalizirana oprema, razvijeni novi strukovni kurikulumi, a odgojno-obrazovni radnici bit će stručno osposobljeni jer će steći vještine i znanja vezana za najnovija dostignuća u svojim strukama – istaknuto je na predstavljanju projekta.

Iz Tehničke škole Ruđera Boškovića, dvostruke dobitnice Nagrade Grada Zagreba te Ministrovog priznanja za razvoj i promidžbu odgojno-obrazovnog sustava RH u svijetu, vjeruju da će ovim europskim projektom potvrditi svoju izvrsnost u strukovnom obrazovanju.

22. travanj 2024 03:15