Studentski Lider klub
StoryEditor

Za studente diljem Europe otvoren program za izradu aplikacija

07. Studeni 2020.
Studentima su uz otvoreni pristup Huaweijevim mobilnim uslugama omogućena i mentorska predavanja te razni tečajevi programiranja. Ta će tvrtka u sljedeće tri godine uložiti milijun eura u razne programe poticaja razvijene u partnerstvu s više od stotinu sveučilišta diljem Europe

Huawei ubrzano razvija platformu za mobilne servise Huawei Mobile Services (HMS), a da bi potaknuo developere na razvoj vlastitih aplikacija, pokrenuo je tri velike inicijative: Shining Star, globalni projekt s nagradnim fondom od milijardu dolara; AppsUp, natjecanje za najbolju inovativnu aplikaciju, i HSDP (Huawei Student Development Program), novi studentski razvojni projekt koji je pokrenut posebno za razvojne inženjere u Europi.

U taj će studentski projekt, u koji se mogu uključiti i hrvatski studenti, tvrtka u sljedeće tri godine uložiti milijun eura u razne programe poticaja razvijene u partnerstvu s više od stotinu sveučilišta diljem Europe kako bi pomogla što većem broju mladih u izradi aplikacija budućnosti.

Mentorska predavanja

Za registraciju na HSDP studenti se mogu prijaviti na mrežnoj stranici Huawei Developer ili mu se pridružiti pohađajući program Huaweijeve ICT akademije na odabranim sveučilištima. Uključivanjem u program dobivaju i pristup mentorskim predavanjima više od 150 Huaweijevih inženjera u Europi. Program poticaja uključuje također davanje besplatnog pristupa studentima za više od trideset tečajeva ra razvojne inženjere i stotinu virtualnih programa Codelab. Huaweijeva suradnja sa zajednicom razvojnih inženjera jasno je vidljiva i u Hrvatskoj i rezultirala je mnogim domaćim popularnim aplikacijama koje su dostupne u trgovini AppGallery​.

Popularna trgovina aplikacijama

Domaći korisnici tako u trećoj najpopularnijoj trgovini aplikacija na svijetu mogu pronaći aplikacije domaćih banaka, medija, lokalnih servisa ili telekoma, a nedavno je u AppGallery pristigla i domaća aplikacija za praćenje TV raspreda TvProfil.

– Huaweijev AppGallery od predstavljanja snažno raste, ima više od 28 milijuna aktivnih korisnika u Europi te više od 400 milijuna globalno, zbog čega je postao treća najveća trgovina aplikacijama na svijetu. Upravo zato developeri ne smiju zanemariti taj brzorastući segment korisnika te je važno da svoje aplikacije učine dostupnima u AppGalleryju. Odnos koji gradimo s korisnicima temeljimo na povjerenju i kvaliteti, i zato nam je veoma važno da podržimo sve korisničke segmente –​ istaknuo je Vladimir Kovačević, autor aplikacije TvProfil.

26. travanj 2024 04:09