Ukratko
StoryEditor

Payoneer postaje javno dioničarsko društvo u kombinaciji sa FTAC Olympus Acquisition Corporation

05. Veljača 2021.
PAYONEER go beyond

Payoneer Inc., globalna platforma za plaćanje i podršku trgovini koja pomaže rast milijuna digitalnih firmi širom svijeta, i FTAC Olympus Acquisition Corp. (NASDAQ:FTOCU), kompanija koja se bavi preuzimanjima u posebne svrhe, objavile su da su sklopile završni sporazum i plan reorganizacije.

Po završetku reorganizacije, novoformirana holding kompanija će biti preimenovana u Payoneer Global Inc. i kombinirana kompanija će poslovati kao Payoneer, američko javno dioničarsko društvo. Prema trenutnim procjenama, očekuje se da vrijednost ove kompanije dosegne oko 3,3 milijarde dolara.

Menadžerski tim Payoneera će nastaviti voditi kompaniju. Payoneer podržavaju investicije kompanija TCV, Susquehanna Growth Equity (SGE), Viola Ventures, Wellington Management, Nyca Partners, Temasek i drugih.

Misija Payoneera je demokratizirati pristup financijskim uslugama i podstaknuti rast digitalnih firmi svih veličina iz cijelog svijeta. Payoneer je osnovan sa idejom da tehnologija i internet transformiraju trgovinu i omogućavaju svima na svakom mjestu razvijati i proširiti digitalno poslovanje. U proteklih 15 godina Payoneer je razvio širok ekosistem koji povezuje tržišta, prodavače, freelancere, gig radnike, proizvođače, banke, dobavljače, kupce i druge u jednu integriranu globalnu platformu. Payoneerova sigurna, regulirana platforma nudi globalni, viševalutni račun firmama svih veličina koja im omogućava da plaćaju i budu plaćeni na globalnom nivou isto tako lako kao na lokalnom.

- Tehnologija mijenja trgovinu na globalnom nivou, uklanja granice i omogućava poduzetnicima iz cijelog svijeta razvijati digitalno poslovanje. Ovaj novi način poslovanja zahtjeva globalnu financijsku platformu napravljenu za digitalno doba. Payoneerova specijalizirana platforma osigurava globalnu povezanost sa lokaliziranim kapacitetima koja se zasniva na čvrstoj i poboljšanoj infrastrukturi kad je riječ o usklađenosti, riziku i regulativi. Izuzetno nam je drago što nam je dana ova mogućnost i vjerujemo da naša vodeća globalna platforma, brand, asortiman proizvoda i mreža stvaraju značajne i održive konkurentske prednosti i da će naša višedimenzionalna strategija rasta dati dobre rezultate u narednim godinama. Isto tako nam je drago što ćemo ući u partnerstvo sa Betsy Cohen i FTOC timom i sigurni smo da ćemo kao javna kompanija imati koristi od njihove velike stručnosti - izjavio je Scott Galit, generalni direktor Payoneera.

Oslanjajući se na relevantan brand koji uvažavaju i kome vjeruju firme širom svijeta, Payoneer je proširio svoje usluge u cilju osnaživanja rasta firmi na globalnom nivou. Payoneer usluge obuhvaćaju: tržišna plaćanja, B2B izlazne/ulazne račune, trgovačke usluge, obrtni kapital i rizik i usklađenost.

- Payoneer predvodi ubrzan globalni prelazak na digitalnu trgovinu u svim sektorima. Njegova inovativna i jedinstvena visokotehnološka platforma koja je u stalnom kontaktu sa korisnicima stavlja Payoneer u epicentar nekih od najznačajnih i trajnih trendova na kojima se zasniva današnja globalna trgovina. Njegova dokazana sposobnost podstiče sveobuhvatan rast elektronske trgovine kroz digitalizaciju B2B plaćanja, globalnu infrastrukturu rizika i usklađivanja i omogućavanje MSP da ubrzano rastu i da se razvijaju a to je ono po čemu se Payoneer izdvaja. Jako sam sretna zbog ove transakcije koja će ovom talentiranom timu omogućiti ubrzati svoju strategiju rasta i nastaviti demokratizirati pristup globalnoj trgovini -  izjavila je Betsy Z. Cohen, predsjednica Upravnog odbora FTAC Olympus Acquisition Corp.

09. prosinac 2022 17:12