Lider trend
StoryEditor

Diageo uvodi globalnu politiku roditeljskog dopusta za očeve i majke: 26 tjedana potpuno plaćenog rodiljnog dopusta

04. Lipanj 2019.

Tvrtka Diageo pokrenula je ambicioznu politiku roditeljskog dopusta na globalnoj razini koja se primjenjuje na sve zaposlenike kao dio predanosti stvaranja raznolikog i uključivog radnog okruženja.

Tvrtka vjeruje kako će ova politika doprinijeti dodatnoj usredotočenosti zaposlenika na radost podizanja obitelji, a istodobno im osigurati razvoj u karijeri te majkama i očevima omogućiti provođenje dovoljno vremena s vlastitim djetetom bez obzira gdje žive i rade.

Nova globalna politika omogućuje minimalno 26 tjedana potpuno plaćenog rodiljnog dopusta ženama na svim tržištima.

Također, tvrtka Diageo postavlja globalni minimalni standard od četiri tjedna potpuno plaćenog roditeljskog dopusta za očeve za sva tržišta, dok će na velikom broju tržišta, poput Sjeverne Amerike, Tajlanda, Filipina, Singapura, Španjolske, Nizozemske, Irske, Italije, Rusije, Kolumbije, Venezuele i Australije standard dopusta za očeve biti povećan na 26 tjedana.

- U današnje vrijeme sve je aktualniji problem starenja stanovništva i odgađanja zasnivanja obitelji. U Diageu se iz tog razloga nadamo da će naša politika pružiti zaposlenicima sigurnost u donošenju velikih životnih odluka. Predani smo razvoju raznolikog i uključivog radnog okruženja jer takva radna sredina igra veliku ulogu u oblikovanju budućnosti našeg društva - kazala je Mairéad Nayager, direktorica odjela ljudskih potencijala u tvrtki Diageo.

Nova politika primjenjivat će se u većini zemalja s početkom nove financijske godine u Diageu, počevši od 1. srpnja 2019. , a t ijekom godine uvest će se i u dodatne zemlje. Potpuni detalji politike specifični za svaku zemlju kao i primjena na podružnice koje nisu u potpunom vlasništvu tvrtke te vrijeme početka primjene bit će objavljeni naknadno.

Politika će biti podložna nacionalnoj i lokalnoj regulativi.

Posvećenost Diagea stvaranju raznolikog i uključivog radnog okruženja prepoznato je u Bloomberg indeksu ravnopravnosti spolova u 2019. Dodatno, tvrtka Thomson Reuters još je 2018. godine proglasila Diageo četvrtom najuključivijom i najraznolikijom tvrtkom na svijetu. U Diageu 40% izvršnog i 44% upravljačkog odbora čine žene.

01. travanj 2023 04:04