Lider trend
StoryEditor

Izložba u HDD-u

27. Veljača 2012.
Piše:
lider.media

U HDD galeriji u Zagrebu u četvrtak 1. ožujka, otvaraju se izložbe Lucije Frgačić i Nike Mihaljevića- dobitnika nagrada za produkt dizajn i dizajn vizualnih komunikacija u studentskoj kategoriji na Izložbi hrvatskog dizajna 0910.

Autori će predstaviti svoje samoinicirane radove, radove u području presjecanja dizajnerske prakse i svakodnevice, kao i rekontekstualizirane projekte započete za vrijeme studiranja i kasnije. Izložbe ostaju otvorene do 12. ožujka.Dok je kod Nike Mihaljevića snažno prisutna komponenta analitičkog i autoreferencijalnog istraživanja prakse i procesa grafičkog dizajna čije metodologije i načine razmišljanja spaja s onima suvremene umjetnosti, Lucija Frgačić svojim nastupom nastoji zaokružiti i oformiti u zaokružen narativ svoje dosadašnje djelovanje prvenstveno u području produkt dizajna.

Mihaljević se ovom prilikom predstavlja selekcijom samoiniciranih radova na rubu između dizajnerske i umjetničke prakse, s jakom istraživačkom komponentom. Frgačić svoj izložbeni nastup gradi oko postojeće kolekcije vlastitih, što realiziranih, što nerealiziranih radova, u kojima se produkt dizajn ponekad prepliće s konceptualnim.

18. travanj 2024 13:33