Lider trend
StoryEditor

Najzanimljivije poslovne knjige za 2015. godinu

18. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Ovo su neke poslovne knjige koje bi u 2015 mogle biti zanimljive čitateljima koji žele ponešto naučiti o načinu na koji funkcionira poslovni svijet, koji traže savjet ili poticaj kako uspjeti u tom svijetu ili pak onima koje zanima kako razmišljaju kapitalisti 21.stoljeća

How to Fly a Horse: The Secret History of Creation, Invention, and Discovery – Kevin Ashton

Ova knjiga autora Kevina Ashtona, inače čovjeka koji vodi ugledni istraživački centar MIT trebala bi otkriti neke iznenađujuće činjenice o najvećim otkrićima u povijesti ljudskog roda poput toga da je DNA otkrila danas potpuno zaboravljena žena, ili kako je braću Wright za njihov pothvat inspirirao jedan dućan bicikala u američkoj saveznoj državi Ohio.

Bold: How to Go Big, Create Wealth and Impact the World - Peter H. Diamandis and Steven Kotler

Autori ove knjige pišu o tome kako najuspješniji poduzetnici akumuliraju svoje bogatsvo, te kako čine svijet boljim mjestom.Bave se temama poput 3D printera, umjetne inteligencije, robotike i biologije.

Winners and How They Succeed - Alastair Campbell

Bivši spin doktor Tonya Blaira ispituje najuspješnije ljude iz svijeta politike, sporta i biznisa kojim putem su došli do uspjeha.

Coined: The Rich Life of Money and How Its History Has Shaped Us - Kabir Sehgal

Novac je , htjeli to priznati mi ili ne, mjerna jedinica našeg uspjeha, statusa i šane za preživljanje, tvrdi autor knjige.

Work Rules! Insights From Inside Google That Will Transform How You Live And Lead - Laszlo Bock

Google svake godine primi 1.5 milijuna molbi za posao, te se atmosfera u toj kompaniji smatra najboljom na svijetu. Zašto je tako, objašnjava se u ovoj knjizi.

A Curious Mind: The Secret To A Bigger Life - Brian Grazer and Charles Fishman

Oskarom nagrađeni producent razgovora sa  znanstvenicima, špijunima, avanturistima, te vodećim ljudima poslovnog svijeta  kako bi saznao što ih pokreće i kako pronalaze snagu i motivaciju za izazove s kojima se susreću.

Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future - Ashlee Vance

Elon Musk je milijarder iz tehnološkog sektora i jedan od osoba u kojoj se najviše pričalo u posljednjoj godini. Ova knjiga bi trebala donijeti cijelu priču o njemu.

I Know How She Does It: How Successful Women Make the Most of Their Time - Laura Vanderkam

Autorica preko svog primjera daje savjete poslovnim ženama kako uskladiti posao i obitelj.

The Misfit Economy - Alexa Clay and Kyra Maya Phillips

Što možemo naučiti od pirata, vođa bandi i kompjuterskih hakera? Ova knjiga preispituje može li crna  ekonomija biti primjer onoj tradicionalnoj kada pričamo o poduzetništvu i ustrajanosti.

19. travanj 2024 12:04