Podcast
StoryEditor

Monika Mikac: Poražavajuće je koliko žena doživljava sindrom varalice

07. Listopad 2024.
Monika Mikac gostovala je u novoj epizodi Liderova podcasta

Za Moniku Mikac kažu da je jedna od najuspješnijih hrvatskih, ali i svjetskih stručnjakinja u automobilskoj industriji. Svoju karijeru počela je u garaži, i to onoj Rimčevoj, a danas sjedi na čelu NAD Capitala, investicijskog fonda koji ulaže u električnu mobilnost i članica je Nadzornog odbora španjolske kompanije QEV Technologies, radila je na različitim tržištima – domaćem, britanskom, španjolskom te je jedna od borkinja za ravnopravnost žena u biznisu.

U novoj epizodi Liderova podcasta s novinarkom i voditeljicom Sandrom Babić podijelila je svoju priču o uspjehu u konkurentnoj, ali i pretežno muškoj, automobilskoj industriji. Mikac je govorila o tome čemu je naučio rad u Rimcu, posebno u početku, kad je tvrtku činila šačica entuzijasta, s kakvom se poslovnom kulturom susrela radeći na stranim tržištima, što smatra temeljnim preduvjetom ne samo poslovnog već i osobnog rasta te, dakako, budućnosti e-mobilnosti. Ova inspirativna gošća dotaknula se i poziciji žena u biznisu, sveprisutnom sindromu varalice, ali i otkrila gdje se vidi u budućnosti (hint: nije automobilska industrija).   

Ne propustite još jednu, inspirativnu epizodu Liderova podcasta dostupnu na našoj mrežnoj stranici i YouTube kanalu, a kratke isječke možete pratiti na TikToku, Instagramu, YouTubeu, Facebooku ili LinkedInu. 

07. listopad 2024 15:14