Hrvatska
StoryEditor

Adrian Gjergjizi novi je direktor u PwC-u Hrvatska

14. Veljača 2022.
Adrian Gjergjizi

Adrian Gjergjizi početkom godine imenovan je novim direktorom za usluge u tehnološkom sektoru u PwC-u Hrvatska i regiji jugoistočne Europe, navodi se u priopćenju.

Poslovnu karijeru Adrian Gjergjizi započeo je u IBM-u, gdje je prije 14 godina prihvatio izazov rada na mjestu IT konzultanta u odjelu poslovnih servisa koji je nastao 2002. godine, akvizicijom tehnološkog konzaltinga upravo iz PwC-a pa je ovo imenovanje zapravo nastavak jedne uspješne poslovne priče.

Posljednjih osam godina u IBM-u vodio je razvoj poslovanja s ključnim klijentima, upravljajući timovima različitih tehnoloških domena na strateškim IT projektima u nekim od najvećih hrvatskih tvrtki iz sektora energetike, bankarstva, javne uprave, IT-a, kao i mnogih drugih.

Na navedenim je projektima, među ostalim, robotizirano i optimizirano preko 100 poslovnih procesa, osiguravano je neometano poslovanje u okolnostima intenzivnih kibernetičkih napada, uspostavljena su konsolidirana analitička rješenja za brži i učinkovitiji pregled poslovanja te isporučene aplikacije za tijela državne uprave financirane EU fondovima.

– Trendovi u industriji i turbulentna događanja u svijetu kojima svi svjedočimo postavljaju sve veće zahtjeve pred kompanije koje posluju na području Hrvatske, regije i svijeta. Kako bi opstale moraju se kontinuirano mijenjati i prilagođavati, a nova tehnološka rješenja i modernizacija postojećih na samom su vrhu prioriteta njihovih strategija, inicijativa i projekata. Na tom putovanju uvijek je korisno imati pouzdanog partnera s potrebnim iskustvom i know-how-om, a mi u PwC-u imamo tri ključne komponente za postizanje uspjeha: relevantnost koja se kontinuirano dokazuje poznavanjem industrije i novih trendova, međunarodno iskustvo i reference te vrhunske resurse koji taj angažman mogu uspješno iznijeti. Izuzetno mi je zadovoljstvo imati priliku zajedno pomoći našim klijentima na tom putu, jer smo već počeli radit na raznim inicijativama te sam siguran da ćemo imati mnogo zajedničkih pobjeda – istaknuo je Adrian Gjergjizi prilikom preuzimanja nove funkcije.

– Početak godine idealno je vrijeme za velike promjene te mi je posebno drago što imam privilegiju 2022. godinu započeti kao dio PwC-ovog tima. Vođenje usluga u tehnološkom sektoru u regiji jugoistočne Europe za mene je velika čast i odgovornost te koristim priliku zahvaliti na povjerenju Johnu Gašparcu, Emmanuelu Koenigu, Petru Lozeku, Mirceu Bozgi i drugim članovima PwC-ovog tima s kojima krećem u nova poslovna poglavlja – dodao je Gjergjizi.

24. svibanj 2023 02:17