Hrvatska
StoryEditor

ALPHA CAPITALIS: Aplikacija koja omogućava digitalnu transformaciju poslovanja

29. Siječanj 2021.
ALPHA CAPITALIS
Pristup informacijama u stvarnom vremenu ključan je za praćenje razvoja poslovanja i donošenje odluka. Upravo u tome aplikacija ALPHA CAPITALIS dragocjen je alat

Nemate jasnu sliku poslovanja i dovoljno informacija za donošenje odluka? U današnjem svijetu digitalizacija informacija najvažniji je segment svakog poslovanja. Pristup informacijama u stvarnom vremenu ključan je za praćenje razvoja poslovanja i donošenje odluka. Rješenje za taj problem je kontroling usluga ALPHA CAPITALIS, koji je unaprijeđen u sklopu projekta sufinanciranog od Europskog fonda za regionalni razvoj.

Što je kontroling

Kontroling se sastoji od uspostavljanja i unapređivanja poslovnih procesa te redovitog izvještavanja menadžmenta radi povećanja učinkovitosti organizacije. Kontroling omogućava kvalitetnije upravljanje poslovanjem te daje odgovore na konkretna pitanja o trendovima koje možemo očekivati, u koje proizvode ili usluge treba ulagati, koja tržišta razvijati, a s kojih se povlačiti te na koji se način financirati. Navedeno je podrška u operativnom i strategijskom planiranju.

Što nudi aplikacija

U sklopu usluge kontrolinga ALPHA CAPITALIS nudi i digitalnu transformaciju poslovanja klijenata, izvještavanje u stvarnom vremenu o ključnim pokazateljima i veću transparentnost poslovanja. Usluga je unaprijeđena provođenjem projekta sufinanciranog iz EU fondova kojim je izrađena aplikacija za automatizirano izvještavanje kako bi pravodobne informacije bile što brže i efikasnije dostavljene menadžmentu i vlasnicima za donošenje odluka.
Aplikacija nudi jasan pregled poslovanja, koji se može prilagoditi individualnim potrebama kako biste uvijek imali pristup ključnim informacijama o poslovanju iz sljedećih modula:

  • Modul izvještavanje – željene informacije o vašem poslovanju koje želite pratiti
  • Modul računa – praćenje svih ulaznih i izlaznih računa, dospjelost obveza i efikasnosti naplate
  • Modul obračun proizvodnje – izračun jedinične cijene svakog proizvoda i usluge
  • Modul planiranje – unošenje parametara za buduća razdoblja – mjesečni i godišnji planovi.

Definiranjem ciljeva i ključnih pokazatelja može se pratiti uspješnost odjela i zaposlenika u ostvarenju zadanih ciljeva te nagrađivati zaposlenike prema ostvarenim rezultatima ili poduzimati mjere za povećanje učinkovitosti.

Podrška klijentima

ALPHA CAPITALIS čini tim mladih ljudi fokusiranih na stvaranje vrijednosti svojim klijentima. Kontrolingu i ostalim financijskim uslugama pristupaju razmišljanjem izvan uobičajenih okvira. Društvo ALPHA CAPITALIS član je globalne mreže Pandea Global M&A i europske Transeo mreže za tranziciju obiteljskih društava. Zahvaljujući visokokvalificiranim djelatnicima na području financija, kontrolinga, računovodstva i revizije te dugoročnim iskustvom nude vrhunsku podršku u poslovanju.

Poticaj iz EU fondova

ALPHA CAPITALIS je iskoristio poticaje iz Europskog fonda za regionalni razvoj za provođenje projekta u sklopu poziva 'Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2'. Cilj projekta je digitalna transformacija poslovanja uvođenjem suvremenog hardvera i softvera. Projekt traje 12 mjeseci, od veljače 2020. do veljače 2021. Ukupno ulaganje vrijedi 843.750 kuna. Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 438.750 kuna, što je 65 posto prihvatljivih troškova projekta.

Za više informacija posjetite web-stranicu na www.alphacapitalis.com ili se obratite e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Provjerite koliko je učinkovit vaš sustav kontrolinga ispunjavanjem sljedećeg upitnika: Kontroling upitnik.

25. travanj 2024 09:28