Hrvatska
StoryEditor

BAT širi proizvodnju u Kanfanaru, otvoren i logistički centar u Rijeci

12. Svibanj 2021.
Zvonko Kolobar. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
BAT, najveći strani investitor u Hrvatskoj, dodatno širi svoje poslovanje.

U Kanfanaru počinje proizvodnja nove kategorije proizvoda. Uz postojeće proizvodne linije, BAT-ov pogon u Kanfanaru dobit će nove linije za proizvodnju NEO branda za glo Hyper uređaje. BAT će investirati gotovo 200 milijuna kuna u nove proizvodne linije u Kanfanaru, što je rezultat velikih uspjeha tvornice u povećanju proizvodne efikasnosti posljednjih nekoliko godina.

Uz povećanje proizvodnje u Kanfanaru, BAT dodatno širi svoje poslovanje u Hrvatskoj otvaranjem novog HUB-a u Rijeci. Novootvoreni HUB bit će BAT-ov logistički centar za nove kategorije proizvoda za Europu. Proizvodi iz Rijeke će se distribuirati prema svim europskim tržištima zahvaljujući investiciji koja je vrijedna više od 10 milijuna kuna.

- Širenjem proizvodnje u Kanfanaru i otvaranjem HUB-a u Rijeci, nastavljamo sa značajnim investicijama BAT-a u Hrvatskoj. Uvođenjem proizvodnih linija za nove kategorije proizvoda, Hrvatska dodatno jača svoj položaj na globalnoj karti proizvodnih lokacija duhanske industrije. U isto vrijeme, nastavljamo širiti svoju ponudu za potrošače u Hrvatskoj nedavnim lansiranjem našeg novog Glo Hypera. Povećanje kapaciteta u Kanfanaru pomoći će BAT-u da zadovolji rastuću potražnju za svojim THP proizvodima u regiji Europe i sjeverne Afrike. Zahvaljujemo hrvatskoj Vladi na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem na naporima u stvaranju investicijskog okruženja koje je poticajno za daljnja ulaganja. U svim zemljama u kojima BAT posluje, značajno podižemo standarde održivog poslovanja kroz našu korporativnu strategiju izgradnje boljeg sutra (Building a Better Tomorrow™). Svojim poslovanjem želimo izgraditi održivu kompaniju budućnosti kako bismo potrošačima, društvu i investitorima donijeli bolje sutra - istaknuo je direktor BAT Adria, Zvonko Kolobara.

BAT već godinama ulaže stalne napore kako bi konsolidirao svoju proizvodnju u ENA regiji i značajno podigao njezinu efikasnost. Oxford Economics institut nedavno je objavio istraživanje koje je pokazalo koliko su snažne investicije, rast proizvodnje, izvoza i zapošljavanja BAT-a u Hrvatskoj.

BAT-ova tvornica u Kanfanaru je 2019. proizvela proizvode u vrijednosti 18,8 milijardi kuna, što je 125 posto više nego 2015. Gotovo 87 posto ukupne proizvodnje, vrijedne 1,2 milijarde kuna, izvezeno je u druge zemlje članice EU-a, što je 214 posto više nego 2015.

U pet godina BAT je povećao broj zaposlenih u svom sustavu u Hrvatskoj za gotovo 800, ili 48 posto, pa je 2019. više od 2400 radnih mjesta u cijeloj zemlji bilo povezano s kompanijom, prema podacima iz istraživanja Oxford Economicsa. BAT je nastavio s novim zapošljavanjima u 2020., a nastavit će i ove godine.

17. lipanj 2024 07:22