Hrvatska
StoryEditor

CEPOR: Nova inicijativa – poduzetnici seniori mentorirat će mlade

29. Veljača 2020.
Mirela Alpeza

Uskoro će iskusni domaći poduzetnici mentorirati mlade koji tek kreću u svoje poduzetničke priče. Takvo mentoriranje provodit će se u sklopu inicijative udruženja poduzetnika seniora koje u Hrvatskoj želi organizirati Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća –​ CEPOR.

Takva udruženja postoje i u drugim zemljama EU i vrlo su važna jer omogućuju da se iskustvo i znanje starijih poduzetnika očuvaju i transferiraju na one mlađe i manje iskusne, istaknula je Mirela Alpeza, direktorica CEPOR-a.

– Važnu ulogu tih poduzetnika ponajprije vidimo kod savjetovanja onih kojima tek predstoji prijenos poslovanja, ali i kod druge vrste problema i izazova. Takvo udruženje, pod nazivom Soandboard, djeluje već 40 godina u Nizozemskoj, okuplja 300 poduzetnika seniora, uglavnom umirovljenih, koji pružaju savjetodavnu podršku u više od 2000 slučajeva na godinu – naglasila je Alpeza i dodala da će se sve o tome moći čuti na okruglom stolu 'Iskusni poduzetnici kao mentori', koji CEPOR organizira 24. ožujka na Ekonomskom institutu, gdje će o tome iz prve ruke govoriti i mentori iz Nizozemske, a dan kasnije o mogućnostima takvog mentorstva razgovarat će se i u HUP-u.

23. travanj 2024 09:01