Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Vlada o sprječavanju radikalizacije u društvu...

22. Listopad 2020.
Zgrada vladefoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 22. listopada:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (12 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom je redu zaključak Vlade o sprječavanju radikalizacije u društvu, a nakon prošlotjednog oružanog napada na Markovom trgu. Vlada je krenula s tri aktivnosti glede borbe protiv radikalizacije u društvu, rekao je premijer Andrej Plenković. Prva je vezana za prošlotjedni slučaj oružanog napada na Banske dvore, a druga institucionalna borba protiv radikalizma te će Vlada, najavio je, na sjednici zadužiti Koordinaciju za sustav domovinske sigurnosti da analizira stanje, pojača međuresornu koordinaciju svih nadležnih tijela i da predloži mjere. Treća je točka politička borba protiv radikalizma u društvu. Ministri će na sjednici Vlade dobiti i informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus, a na dnevnom je redu i nekoliko odluka vezanih uz pandemiju COVID-19. Ministar financija trebao bi dobiti ovlast za potpisivanje Sporazuma o zajmu između EU kao zajmodavca i Republike Hrvatske kao zajmoprimca za privremenu potporu radi smanjenja rizika od nezaposlenosti u izvanrednoj situaciji nakon izbijanja bolesti COVID-19. Na dnevnom je redu i dopuna Programa dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanim djelatnostima u aktualnoj pandemiji COVID-19, te odluka o poduzimanju mjera u tijelima državne uprave za sprječavanje širenja COVID-19 i osiguranje uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima državne. 

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Hrvatskih suverenista govorit će saborski zastupnici Željko Sačić i Marko Milanović Litre. Tema konferencije je "Hrvatski suverenisti u obrani temeljnih Ustavnih vrednota i Europske pravne stečevine, nasuprot, još uvijek pravno djelujućim, brutalno nehumanim, neciviliziranim i neodrživim pravnim posljedicama totalitarističkog jugoslavenskog komunističkog režima inkorporiranog ì u sustav pravosuđa Republike Hrvatske - priča o ratnom zločinu koji još traje, o strahotnom epilogu etničkog čišćenja Hrvata u banijskom mjestu Zrin" (11 sati, Europski dom Zagreb, Jurišićeva 1). Preporučuje se i korištenje rukavica radi primanja dokumenata.

ZAGREB - Konferencija za medije Kluba nezavisnih zastupnika zagrebačke Gradske skupštine na kojoj će govoriti članovi toga kluba Renato Petek, Marijana Sumpor (NLZG) i Tihomir Milovac. Teme konferencije su - 37. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, Teška financijska situacija Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga,  Problemi nezavisne kulturne scene i Kolaps u provedbi Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba (13,30 sati, Stara gradska vijećnica, prizemlje, Vjenčana dvorana II., ulica Svetih Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB -  Izvanredna tiskovna konferencija u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH i Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade "Tigrovi" pod nazivom "Nećemo dopustiti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma, a u novije vrijeme i etiketiranje hrvatskih branitelja i njihovih obitelji kao "teroristima"(13 sati, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Trg žrtava fašizma 1).

ROVINJ - Počinje dvodnevna konferencija "Izazov promjene", zajednička konferencija Zagrebačke burze i Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava. Okupit će predstavnike financijske industrije, tijela državne uprave i kompanija te brojne stručnjake. Prvog dana skupa među ostalima će nastupiti ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić (9,30 sati, Hotel Lone,  Ulica Luje Adamovića 31).

BAŠKA - Konferencija za novinare u povodu službenog početka radova na dogradnji luke Baška. Uz potpisnike ugovora, na tiskovnoj će konferenciji nazočiti ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina. Vrijednost projekta je 41,2 milijuna kuna od čega su 39,7 milijuna kuna bespovratna sredstva, dok će razliku financirati Županijska lučka uprava Krk (Galerija Zvonimir, Zvonimirova ulica 114).

25. travanj 2024 12:11