Hrvatska
StoryEditor

EKSKLUZIVNO - Hrvatska pošta od Tiska preuzela distribuciju novina

30. Ožujak 2021.
Ivan Čulo, Tomislav Bagić, Ivo Lovrić

Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte i Tomislav Bagić, predsjednik Uprave Tiska plus te Ivo Lovrić, član Uprave Tiska plus, potpisali su Ugovor o prijenosu gospodarske cjeline – distribucija pretplate na pretplatničke adrese s Tiska plus na Hrvatsku poštu – priopćila je danas Hrvatska pošta.

Posao dostave tiskovina Pošta će preuzeti od 1. travnja 2021, a akvizicija se provodi bez financijske naknade, s preuzimanjem prava i obveza gospodarske cjeline.

- Siguran sam da ćemo posao distribucije novina brzo i uspješno integrirati u poslovanje, u skladu s našim vrijednostima – povjerenjem, proaktivnošću i izvrsnošću. Ono što je sigurno je da ćemo od dana preuzimanja raditi na dodatnom podizanju kvalitete ove usluge na zadovoljstvo korisnika, ali i svih sadašnjih i budućih partnera. Kao tvrtka u stopostotnom vlasništvu RH, koja je od strateškog interesa, osjećamo dužnost biti na raspolaganju svim medijskim kućama i njihovim pretplatnicima. Važnost dostupnosti informacije veća je nego ikada prije, a naša uloga u tom procesu bit će na visokoj razini. Naša primarna djelatnost nisu samo pisma, paketi ili tiskovine, nego je to dostava krajnjem korisniku bilo čega što prenosimo. Investicijski ciklus, koji je obilježio prethodne četiri godine, bio je jedan od temelja da ovakve poslove možemo integrirati bez ometanja procesa, i to diljem Hrvatske. – istaknuo je Čulo.  

Naime, nakon četverogodišnjeg ciklusa investicija vrijednog oko 100 milijuna eura te zatvaranja jednakog iznosa akumuliranih gubitaka iz prethodnih desetljeća Hrvatska pošta nastavlja sa strateškom transformacijom poslovanja.

Tomislav Bagić, predsjednik Uprave Tiska plus istaknuo je da je, s obzirom na ukupnu djelatnost i komplementarnost poslovanja, Tisak u Hrvatskoj pošti našao pouzdanog partnera koji može najbolje osigurati kontinuitet poslovanja u distribuciji pretplate, pouzdanu uslugu za sve naše pretplatnike.

- Istodobno, Tisku će ta poslovna odluka omogućiti daljnji fokus na unapređenje efikasnosti i profitabilnosti operativnih procesa u ključnim djelatnostima i ukupnom poslovanju. Tisak će se u narednom razdoblju strateški usmjeriti na snažan razvoj svojih postojećih i novih usluga i asortimana koji su u skladu s potrebama korisnika. – zaključuje Bagić, dodajući da Tisak plus i dalje nastavlja s distribucijom komisione prodaje tiskovina veleprodajnim partnerima i svojoj maloprodajnoj mreži.

22. veljača 2024 23:02