Hrvatska
StoryEditor

ENNA Fruit poziva hrvatske poljoprivrednike na suradnju

08. Svibanj 2020.

ENNA Fruit d.o.o. nova je tvrtka nastala povezivanjem poslovanja i interesa tvrtki Enna Agro d.o.o. i Marinada d.o.o. Ovim povezivanjem i sinergijom, koja proizlazi iz njega, ENNA Fruit preuzima vodeću poziciju u organizaciji proizvodnje, otkupu, distribuciji i preradi voća i povrća na području Hrvatske i regije. 

Hrvatsko tržište voća i povrća relativno je malo te je konsolidacija tržišta od strateškog značaja, i za poljoprivredne proizvođače i za kupce. Proizvođači dobivaju specijaliziranu infrastrukturu koja će im omogućiti najlakši pristup tržištu, a kupci robu visoke kvalitete pripremljenu za upotrebu po najvišim standardima.

ENNA Fruit povezuje primarnu poljoprivrednu proizvodnju i tržište kroz kooperantske odnose, vlastite otkupne centre, preradu i distribuciju cjelokupnog asortimana voća  i povrća. Ovaj pristup kupcima osigurava kvalitetu, kontinuitet i količinu.

Poljoprivreda, da bi bila konkurentna i održiva, mora biti horizontalno i vertikalno integrirana. Tvrtka ENNA Fruit kroz integraciju osigurava sve potrebne inpute za proizvodnju, transfer znanja i tehnologija, dodanu vrijednost za proizvod, kao i prodajno tržište.

Situacija uzrokovana koronavirusom pokazuje da je nužna stabilna organizacija poljoprivredne proizvodnje i distribucije te integracija cijelog procesa od proizvodnje do plasmana proizvoda, s ciljem optimiziranja cijelog lanca.

Djelatnost tvrtke ENNA Fruit jest organizacija proizvodnje, otkupa, nabave, skladištenja, pakiranja, prerade i prodaje svježeg voća i povrća. Proizvodni pogon za preradu voća i povrća, jedan je od najmodernijih u regiji, a nalazi se u Slatini. Otkupni centri, specijalizirani za otkup, skladištenje i pakiranje svježeg voća i povrća nalaze se u Donjem Miholjcu, Lozanu, Varaždinu i Opuzenu. Prerađeno, odnosno pasterizirano voće i povrće, proizvodi se u najmodernijem proizvodnom pogonu u regiji. Asortiman pasteriziranih proizvoda podijeljen je u tri proizvodna programa: slatki (džemovi, voćni namazi, pekmez i kompoti), kiseli (krastavci, paprika, cikla, feferon, ajvar i miješana salata) te HoReCa program. Proizvodi se prodaju pod privatnim markama trgovačkih lanaca i vlastitim brendom DoOra.

21. rujan 2023 21:00