Hrvatska
StoryEditor

Evo zašto je Pipunićevo Žito bilo samo jedan dan vlasnik Salami Auree, Copadije i Prosciutto Pannonice

21. Srpanj 2021.
Marko Pipunić

Nakon što smo objavili da je mađarski Krofin izašao iz suvlasništva u tvrtkama Salami Aurea, Copadio i Prosciutto Pannonico iz Čepina, te da je jedini vlasnik ostala kompanija Žito Marka Pipunića, ali samo na jedan dan, zamolili smo Pipunića za pojašnjenje. Naime, sutradan se kao suvlasnik tih tvrtki pridružila druga kompanija iz Kapošvara, Kometa, također u većinskom vlasništvu Giacoma Pedranzinija koja upravlja jednim od najvećih mesoprerađivačkih kompleksa u Mađarskoj.

– Vlasnik Kometa i Krofina je isti, što znači da je došlo samo do promjene u tome što je suvlasnik Salami Auree, Copadije i Prosciutto Pannonice sada matična tvrtka Kometa umjesto njezine tvrtke kćeri Krofina. Stvar je tehničke prirode jer u Sudskom registru nisu uspjeli isti dan upisati promjene, pa je ispalo da smo mi bili vlasnici jedan dan – objasnio je Pipunić.

Pri formalnom povratku kompanije Giacoma Pedranzinija u suvlasništvo Salami Auree, Copadije i Prosciutto Pannonice, sve tri tvrtke povećale su temeljni kapital s minimalnih 20.000 kuna na 40.000 kuna.

23. travanj 2024 22:57