Hrvatska
StoryEditor

Fortenova Grupa prodala Atlas plus

12. Veljača 2021.
Fortenova Atlas Kompas

Atlas Plus, propala kompanija iz portfelja Fortenova Grupe, ima novog vlasnika. Prema podacima Sudskog registra, kupac je tvrtka MARTEAR SAVJETOVANJE, osnovana 2018. godine, čiji vlasnik je Marijan Sviličić. On je, inače, nekadašnji član Uprave M san grupe te osnivač nekoilko tvrtki koje se bave kupoprodajom neretnina.

U ovome trenutku nije jasno koji je njegov interes s obzirom da operativno putnička agencija Atlas plus više ne djeluje na tržištu. 

Za pretpostaviti je da u bilanci Atlasa plus treba štošta optetljati i najvjerojatnije ga likvidirati, nije vjerojatno da će se Sviličić baviti turizmom i agencijskim biznisom.

- Po završetku procesa restrukturiranja, Atlas plus je prodan novom vlasniku - tvrtki Martear savjetovanje krajem prošle godine - kratko su za Lider odgovorili iz Fortenova Grupe.

Osim toga, iz Fortenove su podsjetili da je Atlas plus d.o.o. prošle godine pokrenuo opsežan proces optimizacije poslovanja i restrukturiranja, a u okviru kojeg, i u dogovoru sa sindikatima i Radničkim vijećem Atlas plusa i uz poštivanje svih ugovorenih i zakonskih obveza, se proveo i program zbrinjavanja zaposlenih. Programom je bilo obuhvaćeno 132 zaposlenika Atlas plusa, kojima su ispoštovana sva prava i koji su po raskidu ugovora dobili otpremnine.

26. travanj 2024 22:26