Hrvatska
StoryEditor

Grupa Pivac širi proizvodnu djelatnost u Bosnu i Hercegovinu

23. Listopad 2020.
Ivica Pivac
Braća Pivac najavila su izgradnju pogona u Ljubuškom, u planu zapošljavanje minimalno pedesetak radnika

Potpisivanjem ugovora između Grada Ljubuškog i Mesne industrije Braća Pivac Čitluk nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima površine 5.856 četvornih metara i Gaj u Cernu površine 16.052 četvorna metra prešle su u vlasništvo Mesne industrije Braća Pivac. U zamjenu je Grad Ljubuški postao vlasnik nekretnine Gornje brdo površine 9.978 četvornih metara, a također je u gradski proračun uplaćena razlika u tržišnoj cijeni predmetnih parcela, sukladno procjeni ovlaštenog sudskog vještaka.

Početak je to realizacije investicije koju Mesna industrija Braća Pivac uskoro planira u Ljubuškom u Bosni i Hercegovini. Kompleks u gospodarskoj zoni Mostarska Vrata – Cerno prostirat će se na više od 20.000 četvornih metara, a obuhvatit će proizvodne pogone za obradu i preradu mesa s popratnim odjelima. U pogonu će biti zaposleno minimalno pedesetak djelatnika, navodi se u priopćenju.

Doprinos gospodarskom razvoju

- Investicijom u Ljubuškom cilj nam je, nakon Hrvatske, i na područje BiH proširiti našu ambicioznu poslovnu priču koja obuhvaća sve aspekte proizvodnog procesa – od pogona rasijecanja, preko prerade, proizvodnje mesnih prerađevina, sušare pa sve do transporta i maloprodaje. Pritom je važno istaknuti da će ovo ulaganje, kroz razvoj proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta, ujedno doprinijeti gospodarskom razvoju Ljubuškog i cijelog ovog kraja. Zato cijenimo povjerenje koje je Grad Ljubuški ukazao našim poslovnim planovima, koje ćemo nastojati realizirati u najkraćem mogućem roku, na obostranu dobrobit - poručio je Ivica Pivac, direktor Mesne industrije Braća Pivac.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić zahvalio je Mesnoj industriji Braća Pivac što je prepoznala Ljubuški kao sigurnu i prosperitetnu sredinu za nastavak širenja svojeg poslovanja.  

- Otvaranje samo jednog radnog mjesta u trenutnim je okolnostima značajno, a upravo gradnja tvornica i otvaranje novih radnih mjesta predstavljaju najbolje demografske mjere i garanciju opstanka. Ponosan sam što sudjelujem u projektu koji će pomoći da više od pedeset obitelji dobije priliku graditi svoju budućnost u Hercegovini, u našem Ljubuškom. Fokus gradskih vlasti u narednom razdoblju bit će upravo gospodarski razvoj. Očekujemo da će naše poslovne zone kroz sljedećih nekoliko godina zaživjeti u punom kapacitetu, pri čemu je misija gradske vlasti olakšati investitorima početak poslovanja kroz niz mjera od kojih su neke već krenule s primjenom - izjavio je Markotić.

Proizvodnja po najvišim standardima

Baš kao i u proizvodnim pogonima Grupe Pivac na području Hrvatske, i u pogonu koji će se graditi u Ljubuškom prioritet će biti odvijanje tehnološkog procesa proizvodnje po najvišim standardima, u skladu s međunarodnim normama kvalitete i sigurnosti.

- Imperativ je Grupe Pivac ponuditi tržištu proizvode iznimne kvalitete. Sustav HACCP, certifikati EN ISO 9001:2008 i IFS International Food Standard implementirani u naše proizvodne procese potvrđuju visoku razinu zdravstvene sigurnosti i ispravnosti proizvoda te predstavljaju garanciju kontinuiteta kontrole kvalitete i standarda u tehnologiji proizvodnog procesa. Primjenjujemo najmodernije tehnologije proizvodnje svježeg mesa i prerađevina te kontinuirano ulažemo u modernizaciju, nabavku nove opreme, strojeva i transportnih vozila. Ovakvu poslovnu politiku nastavljamo i kada je u pitanju širenje djelatnosti na područje BiH. Daljnjim ulaganjima u proizvodne kapacitete i maksimalnim korištenjem domaće sirovine cilj nam je postati još veći pokretač razvoja gospodarstva na ovim prostorima - zaključuje u priopćenju Ivica Pivac.

27. svibanj 2024 19:50