Hrvatska
StoryEditor

Hotelski lanac Accor otvara hotel Mövenpick u Splitu

15. Rujan 2021.
Mövenpick split_3

Svjetski hotelski lanac Accor potpisao je ugovor sa splitskom tvrtkom Split Peninsula Properties o otvaranju prvog Mövenpick hotela u Hrvatskoj, koji bi prve goste trebao primiti u drugom tromjesečju 2023., izvijestili su u srijedu iz te splitske tvrtke.

Hotel će se graditi na Žnjanu u Splitu, pri čemu iz Accora ne iznose kolika je to investicija, ali ističu da time nastavljaju širiti svoj portfelj u Hrvatskoj i regiji.

Najavljuju da će hotel Mövenpick imati 156 soba, dva restorana, spa centar, konferencijski prostor, podzemno i nadzemno parkiralište sa postaja za punjenje električnih vozila te druge sadržaje.

"Izuzetno smo sretni što možemo predstaviti još jedan hotel na jednoj od najprestižnijih lokacija u Dalmaciji i time osnažiti svoj portfelj u segmentu sadržaja za slobodno vrijeme u regiji. Mövenpick nastavlja bilježiti snažan rast u cijeloj istočnoj Europi zahvaljujući kontinuiranom širenju ponude", ističe direktor razvoja grupacije Accor za jugoistočnu Europu Dilek Sezer.

Splitski Mövenpick Split će, po njemu, biti "jedinstvena priča i veličanstven dizajn kompleksa". 

Iz Accora napominju da je projekt za taj hotel izradio domaći nagrađivani arhitekt Alan Pleština iz studija Pulsar Arhitektura u suradnji s Accorovim timom za dizajn i tehničke usluge, dok na dizajnu krova hotela rade s međunarodno poznatom i nagrađivanom dizajnericom interijera Kristinom Zanić iz Dubaija.

Mövenpick je osnovan 1973. u Švicarskoj i upravlja s više od 90 hotela u 25 zemalja, a poznati su i po tome što su njihovi hoteli pet zvjezdica smješteni u gradskim središtima i vrhunskim odmaralištima.

Accor je pak jedna od vodećih svjetskih hotelsko-ugostiteljskih grupacija koja raspolaže s više od 5.100 nekretnina i 10.000 lokacija za hranu i piće u 110 zemalja.  Osnovan je 1967., sjedište je u Francuskoj i uvršten je na parišku burzu Euronext i na OTC tržištu u SAD-u.

Splitska društva Split Peninsula Properties i MPPD, koji su u tom poslu partneri Accoru, primarno se bave razvojem nekretnina odnosno razvojem ugostiteljskih i poslovnih nekretnina te savjetovanjem na tržištima u nastajanju u jugoistočnom Sredozemlju.

23. travanj 2024 14:12