Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska je Austrijancima i ove godine najtraženija destinacija za odmor

19. Siječanj 2021.

Hrvatska je u Austriji i za 2021., prema istraživanju austrijskog organizatora putovanja Gruber Reisena, najtraženija i vodeća destinacija za odmore i ispred same Austrije, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Hrvatska je u tom istraživanju nazvanom 'Barometar putovanja u 2021.' zauzela prvo mjesto s udjelom u potražnji za odmorima od 36 posto, ispred druge Austrije za koju je udjel u potražnji 33 posto, nakon koje slijede Grčka s 30 posto, Italija s 28 te Španjolska s 15 posto, iznosi direktor HTZ-a u Austriji Branimir Tončinić.

Rezultate tog istraživanja, kako dodaje, objavio je i popularni online stručni magazin Traveller Online, a dokazuju i da je potražnja za putovanjima u Austriji vrlo izražena, jer je 23 posto ispitanika reklo da su već rezervirali putovanje u ovoj godini.

Njih nešto više od 70 posto reklo je da će svoja putovanja bukirati kada se stvore uvjeti za putovanja, a samo dva posto je navelo da će uslijed pandemije koronavirusa i vlastitog osjećaja nesigurnosti ove godine ostati kod kuće.

- Prilikom rezerviranja putovanja potrošači posebnu pozornost pridaju sigurnosti u odredišnoj destinaciji, a vrlo im je važna i mogućnost besplatne promjene rezervacije ili druge mogućnosti storniranja uz minimalne troškove - komentirao je Tončinić, ističući da je najviše ispitanika, 58 posto, reklo da ih najviše zanima tzv. kupališni odmor.

Raste i interes za posjet gradovima, kružna putovanja i wellness, a gotovo 40 posto ispitanih na odmor želi dva puta godišnje, 47 posto ih želi na putovanja od tjedan dana, dok ih 45 posto želi na putovanja od dva tjedna. 

- Ovo su odlični pokazatelji na tom vrlo važnom tržištu za hrvatski turizam, što je uz ostalo i posljedica kontinuiranih promotivnih aktivnosti koje provodimo na austrijskom i drugim emitivnim tržištima. Cilj svih tih aktivnosti je pozicionirati Hrvatsku kao sigurnu, raznoliku, kvalitetnu, dobro pripremljenu i najbližu turističku destinaciju - ocijenio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

14. travanj 2024 19:07