Hrvatska
StoryEditor

HUP: Diskutabilno je koliko je pobjeda Inicijative 67 dobra za građane

19. Rujan 2019.

Sindikat je prikupljanjem potpisa za organizaciju referenduma o dobnoj granici odlaska u mirovinu ostvario za sebe kratkoročnu dobit, ali je vrlo upitno i diskutabilno koliko je odustajanje od podizanje dobne granice dugoročno od koristi za građane Republike Hrvatske i buduće umirovljenike, reagirali su iz Hrvatske udruge poslodavaca na objavu premijera Andreja Plenkovića da prihvaćaju sve zahtjeve Inicijative 67 je previše. 

Svoj stav argumentiraju time da je, kao što se u javnosti već mnogo spominjalo, mirovinski sustav u dijelu međugeneracijske solidarnosti suočen s velikim izazovima zbog negativnih demografskih i gospodarskih trendova. 

Iz HUP-a ističu kako se kroz konstruktivan i sveobuhvatan dijalog od strane svih sudionika mora nastaviti rasprava o tome kako osigurati održivost tog sustava.

"Oni koji inzistiraju na neodrživim rješenjima i nisu spremni za otvoreni dijalog moraju biti svjesni svoje odgovornosti za budućnost hrvatskih građana i posljedice takvog ponašanja", naglašavaju iz udruge poslodavaca.

24. travanj 2024 04:54