Hrvatska
StoryEditor

IBM - Otvara se Digital Excellence Hub u Zagrebu i Varaždinu

26. Siječanj 2020.
Tomislav Balun IBMfoto Ratko Mavar

Dva IBM-ova ureda, IBM iX Zagreb i IBM iX Varaždin, postat će IBM Excellence Hubovi. Službeno otvorenje najavljeno je za idući tjedan. Ti uredi nastali su IBM-ovom akvizicijom tvrtke ecx.io 2016. i u Hrvatskoj zapošljavaju više od stotinu ljudi. Danas je ecx.io dio IBM-ova brenda i odjela IBM iX. Hrvatski uredi zapošljavaju lokalne stručnjake, razvojne inženjere te stručnjake za digitalizaciju koji pružaju napredne usluge korisnicima diljem svijeta i u Hrvatskoj, navode u kompaniji.

Inače, digitalna agencija ecx.io u Hrvatskoj posluje od 2015., godinu poslije postala je dio IBM-ove grupacije i danas ima 440 zaposlenika. Osim u Hrvatskoj (uredi u Zagrebu i Varaždinu) tvrtka ima urede u Austriji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji te Indiji. Novi zagrebački ured na Radničkoj cesti otvoren je u svibnju prošle godine.

Hrvatski ecx.io bivše je informatičko čakovečko poduzeće Inter Media koje je osnovano još 1998. Među njegovim partnerima s vremenom se izdvojio ecx.io, njemačko-austrijska digitalna agencija koja se fokusira na digitalni marketing i e-trgovinu te koja je poslije i preuzela čakovečku tvrtku. Hrvatsku podružnicu poduzeća ecx.io vode Dejan Novak i Mario Horvat, a IBM-ov hrvatski ured poslovni direktor Tomislav Balun.

24. ožujak 2023 09:39