Hrvatska
StoryEditor

Ivica Pivac: Imamo višak kapitala, odlučili smo uložiti u Podravku

22. Rujan 2021.
Ivica Pivac

Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac, potvrdio je Lideru da je ta kompanija kupila dionice Podravke. U odgovoru na naš upit Pivac ističe da je vrgoračka kompanija u svojem poslovanju i investicijama snažno orijentirana na prehrambenu industriju u kojoj njezini vlasnici vide najveću vrijednost.

- Kako su se na tržištu pojavile određene količine dionica Podravke, a u ovom trenutku imamo višak kapitala, donijeli smo poslovnu ulagačku odluku o isplativosti njihove kupnje na trenutnoj cjenovnoj razini. Podravka je respektabilna kompanija s dugom tradicijom i prepoznatljivim proizvodima, stoga ovo ulaganje smatramo dobrom poslovnom prilikom - izjavio je za Lider Ivica Pivac.

Već je objavljeno da je MI Braća Pivac posljednjih dana na burzi kupio više od 150 tisuća dionica Podravke u vrijednosti od 90 milijuna kuna, čime su postali jedan od 10 najvećih vlasnika Podravke. No kako su u posljednja dva dana prodane još 44 tisuće dionica, pretpostavlja se da je i njih kupila vrgoračka mesna industrija. Ipak, Ivica Pivac nije želio komentirati tu informaciju.

U telefonskom razgovoru on nije htio govoriti ni o daljnjim planovima vezano za Podravku napomenuvši da je to tek mali udio od ukupnog broja dionica. Na našu primjedbu da su tako počeli kupovati i dionice Kraša, Pivac je odgovorio da su i njih kupovali godinama i da zaista ne može govoriti o planovima.

19. travanj 2024 17:49