Hrvatska
StoryEditor

KORAK PO KORAK: Kako koristiti sustav e-Komunikacija sa sudovima

03. Rujan 2020.

Sve pravne osobe (trgovačka društva, ustanove, zadruge, udruge i dr.) imaju obavezu zatražiti pristup informacijskom sustavu elektroničke komunikacije sa sudovima. I to su morali napraviti do 1. rujna 2020. godine, stoji u obavijeti na internetskim stranicama RRIF-a.

Za uključenje u e-Komunikaciju prijave se šalju na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Potrebno je dostaviti slijedeće podatke:

  1. OIB pravne osobe
  2. naziv pravne osobe
  3. e-mail adresa pravne osobe (na ovaj e-mail će stizati notifikacije za svaki otpremljeni e-komunikacija otpravak)
  4. ime i prezime opunomoćenika koji će u ime pravne osobe odrađivati radnje u e-komunikaciji (zakonski zastupnik upisan u Sudski registar)
  5. OIB opunomoćenika koji će u ime pravne osobe odrađivati radnje u e-komunikaciji.

Detaljnije o preduvjetima i načinu korištenja usluge e-Komunikacija moguće je pročitati u Priručniku za korištenje za pravne osobe, kojeg je pripremilo Ministarstvo pravosuđa. Navedeni Priručnik može se preuzeti ovdje

Možete pročitati sve o tehničkim preduvjetima za korištenje usluge 'e-Komunikacija', elektroničkim vjerodajnicama, certifikatima, kako se prijaviti na sustav e-komunikacije, kako slati podneske sudu i tako dalje. 

 

20. travanj 2024 08:19