Hrvatska
StoryEditor

Kriptovalute i njihovi poslovni modeli

25. Siječanj 2022.
Piše: FIMA Plus

Kripto tržište je aktivno 24 sata dnevno, 7 dana tjedno tijekom cijele godine. Trgovanje kriptovalutama sve je popularnije, na što ukazuje i činjenica da je u prošloj godini kod nas gotovo dosegnulo razinu trgovanja dionicama. Mogućnost brze zarade na kriptovalutama mnogima je motiv da se u tome okušaju, no osim brojnih rizika na koje im se pri tome ukazuje, vrlo malo se zna što im zapravo daje vrijednost. I zašto je to toliko atraktivno? Kako je nastala ta nova investicijska kategorija koja se pojavila s velikim prinosima u posljednjih 10 godina.

Sve je krenulo od token valuta u igricama, a onda se pojavio bitcoin i više ništa nije bilo kao prije. Postalo je ozbiljno. Slijedili su mnogi projekti s namjerom povezivanja virtualnog i realnog svijeta s coins ekonomijom. Zatim dolaze stablecoini pa oni što unapređuju financijsko i burzovno poslovanje, DeFi, koriste se u IoT, u umjetnosti NFT, stvara se metaversum, web 3, itd. Razvija se nova industrija bazirana na blockchainu, pametnim ugovorima, umjetnoj inteligenciji i ostalim novim tehnologijama digitalnog poslovanja.

Kriptotržište će imati sve važniju ulogu jer je budućnost digitalna. Više nema nikakve dileme hoće li se ono razvijati ili ne. Ti novi poslovni modeli donose jako puno novih poslovnih prilika. Kriptovalute su definitivno postale nezaobilazni dio globalnog financijskog svijeta.

Kao i kod svih drugih ulaganja, njihova vrijednost može ići u oba smjera, ovisno o uspješnosti projekta i zajednice koja stoji uz njega, no kod kriptovaluta ulagači trebaju biti oprezni i dodatno educirani jer se tu promjene događaju mnogo brže i snažnije.

O svemu tome možete više saznati na BESPLATNOM 16. FIMA webinaru pod nazivom 'Kriptovalute i njihovi poslovni modeli'. Webinar će se održati u četvrtak, 3. veljače, u 14h. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme prijavom putem poveznice u članku.

16. travanj 2024 06:14