Hrvatska
StoryEditor

Ludbreg digitalizirao sustav pravdanja javnog novca u sportu

11. Rujan 2020.
Lorenzo Gašparić i Dubravko Bilić

Potpunu digitalizaciju pravdanja namjenskih sredstava iz proračuna u segmentu sporta provest će grad Ludbreg i tako omogućiti uvid korištenja javnog novca u realnom vremenu.

Uz to, svim sportskim klubovima omogućit će se lakše digitalno upravljanje kroz jednostavniju i bržu naplatu članarina, vođenje evidencije dolazaka na trening, bilježenja primarnih kontakata sportaša kao prevenciju širenja korona virusa i sl.

Sve to predstavio je danas na konferenciji za medije gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić te potpisao ugovor sa zagrebačkom tvrtkom Fortis Labor koja je sredstvima EU fondova razvila aplikaciju “SOM sport” koja je omogućila cijeli ovi proces.

- U posljednjih par godina smo konstantno smo unaprijeđivali suradnju sa sportskom zajednicom Ludbrega, a sada smo je podigli na još višu novu razinu i pojednostavili i ubrzali procese između Grada Ludbrega, sportskog saveza Ludbrega i sportskih klubova. Do sada se sve radilo uz obilje papirologije i gubitak vremena, a sada će sve ići kroz ovu aplikaciju, brže i jednostavnije. Također, moći ćemo imati i točan pregled broja sportaša u gradu, pogotovo kroz sve demografske podatke, dob, spol i slično i na temelju toga planirati daljni razvoj i procese u gradu. Klubovima će ovo biti iznimno potreban alat koji će im pojednostaviti i ubrzati rad koji u pravilu obavljaju treneri u klubu, poput ubiranja novaca iz članarina. Sad će se oni baviti treninzima i djecom, a odgovorne osobe će iznimno lako kroz par klikova raditi posao koji nerijetko traje i po dva tjedna. Isto je i oko pravdanja javnih sredstava, više nas se neće zatrpavati silnim registrima, već će sve biti digitalizirano i odmah vidljivo - predstavio je javnosti gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić izrazio je zadovoljstvo što je Ludbreg prepoznao rješenje koje su razvijali i najavio daljnje nadogradnje sustava.

- SOM Sport više nije eksperiment. Razvijen i osmišljen u Hrvatskoj u potpunosti je u funkciji već u desetak gradova i županija i povratne infomacije su odlične. Ovo je jedinstvena aplikacija koja omogućuje da sportski klubovi vode cijeli operativni dio vlastitog djelovanja doslovno kroz par klikova. Istodobno grad Ludbreg u realnom vremenu znat će koliko je namjenskih sredstava isplaćeno, koliko je opravdano, a naša intencija je da kroz ovaj sustav već iduću godine budu provedeni i natječaji i da se cijela sportska birokracija potpuno digitalizira - ispričao je Lorenzo Gašparić.

24. travanj 2024 16:33