Hrvatska
StoryEditor

Nakon Istre i Krka, Laguna Novigrad zakoračila na tržište južne Dalmacije

02. Travanj 2021.
 Zrinka Bokulićfoto Ratko Mavar

Nakon proširenja na otok Krk, turistička kompanija Laguna Novigrad koja posluje pod brandom Aminess širi se i na jug Hrvatske, konkretnije na Korčulu i Pelješac. Laguna Novigrad krajem prošle godine zaključila je ugovor o preuzimanju društava HTP Korčula i HTP Orebić, a od 1. travnja pod krovni brend Aminess pridružuju se i njihovi hoteli Aminess Liburna Hotel, Aminess Korčula Heritage Hotel, Aminess Port 9 Resort i Marko Polo Hotel by Aminess s Korčule, kao i objekti s pelješkog poluotoka Aminess Bellevue Hotel, Aminess Bellevue Village i Orsan Hotel by Aminess u kojima je ukupno zaposleno oko 800 radnika. Proširenjem portfelja na južnu Dalmaciju, Aminess je postao vodeći turistički brend tih destinacija i izašao iz okvira sjevernog Jadrana.

- Širenje brenda Aminess na turističke objekte na otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu u ovim izazovnim vremenima nas izrazito raduje. Korčula i Pelješac su vrlo atraktivne i vrijedne destinacije s brojnim sadržajima širokog spektra: od bogate kulturne i povijesne baštine, sporta do vrhunske eno-gastro ponude, koja se svake godine sve značajnije razvija. Sinergijom naših znanja i ekspertize novih kolega iz Korčule i Pelješca, sigurni smo da ćemo zajedno stvoriti sjajne rezultate i razvoju destinacija osigurati dodatnu vrijednost na zadovoljstvo naših gostiju. Posebno smo ponosni što sada, u novoj turističkoj sezoni, Aminess hoteli i kampovi dnevno mogu ugostiti preko 12.500 gostiju. Uspjeh u turističkom sektoru naša je misija koja će nas i dalje voditi u razvijanju svih destinacija gdje Aminess djeluje - istaknula je Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Lagune Novigrad

Inače, Aminess je početkom izazovne 2020. godine proširio poslovanje i na otok Krk preuzimanjem upravljanja nad turističkim poduzećem Hoteli Njivice d.o.o., a osim hotela iz portfelja tog poduzeća te spomenutih hotela na Korčuli i Pelješcu Aminess posjeduje hotele i kampove visoke kategorije u Novigradu u Istri. Ukupno, pod brendom Aminess hoteli i kampovi sada se nalazi 12 hotela, četiri kampa s mobilnim kućicama, apartmansko naselje i kompleks vila, ukupnih kapaciteta 4.850 smještajnih jedinica.

24. travanj 2024 01:26