Hrvatska
StoryEditor

Nelt Grupa dolazi na hrvatsko i slovensko tržište kroz osnivanje kompanije Nelt Europe

07. Prosinac 2021.
foto Nelt Grupa

S 18 tvrtki i više od 4000 zaposlenih, jedna od vodećih srpskih i regionalnih kompanija Nelt Grupa najavila je širenje poslovanja i u Hrvatsku i Sloveniju, i to kroz osnivanje kompanije Nelt Europe. Premašivši milijardu eura prihoda u 2021. godini, razmatraju i osnivanje društva i u Rumunjskoj i Grčkoj, prenosi Pluton Logistics.

– Izlazak na europsko tržište za kompaniju Nelt je prirodan proces razvoja. Nelt Europe će biti polazna točka u širenju mreže naših kompanija širom Europe. Milena Vušak, renomirani profesionalac s godinama iskustva u FMCG industriji, preuzela je razvoj našeg biznisa za Hrvatsku i Sloveniju s ambicioznim planovima za razvoj i distribuciju Nelt brendova na navedenim tržištima – izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.

Unatoč izazovnoj godini, Nelt Grupa investirala je više od sedam milijuna eura u infrastrukturu, a očekivani prihod u Srbiji ove godine je 713 milijuna eura, što je rast od 2,1 posto u usporedbi s 2020. godinom.  Zahvaljujući investiciji od dva miliijuna eura, Nelt Grupa je povećala kapacitete svog Intermodalnog železničkog terminala u Dobanovcima, tzv. 'logističkog huba Zapadnog Balkana'. Najavili su i iskorak u proces digitalizacije, u sklopu kojega u partnerstvu s IT tvrtkama poput Microsofta, SAS-a i ADD-a nastavljaju rad na kreiranju digitalnog ekosustava u poslovanju.

Iduće godine Nelt planira uložiti 19 milijuna eura, prije svega u daljnji razvoj Nelt brendova i izlazak na nova tržišta u Europskoj uniji, ali i u pokretnu imovinu (vozila), kapitalne investicije (izgradnja infrastrukture i skladišta) te informacijske tehnologije.

Osnivači i vlasnici Nelt Grupe su Nebojša Šaponjić i Ranko Sočanac, koji su 1992. godine osnovali Nelt kao kompaniju specijaliziranu za trgovinu i veleprodaju. Tijekom 29 godina poslovanja Nelt je postao lider u distribuciji i logističkim uslugama u Srbiji i Jugoistočnoj Europi, a posluje na tržištima Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije i Kosova. Od 2010. godine prisutan je i na tržištima Afrike i to u Angoli, Zambiji i Mozambiku.

Krajem kolovoza 2020. godine Nelt Grupa je s hrvatskom Atlantic Grupom potpisala ugovor o kupoprodaji brenda dječje prehrane Bebi. Brend Bebi u Rusiji je simbol za europsku kvalitetu i porijeklo u segmentu žitarica za djecu, a u 2019. godini ostvario je 11 milijuna eura prihoda od prodaje. Od travnja ove godine Nelt Grupa u području distribucije surađuje i s Kraš Grupom.

23. travanj 2024 12:08