Hrvatska
StoryEditor

Nomad foods odmah nakon preuzimanja postavio svog predsjednika Uprave Leda plus

05. Listopad 2021.

Andy Michaux novi je predsjednik Uprave Leda plus umjesto Ivana Babića, koji je imenovan za predsjednika nadzornog odbora umjesto Fabrisa Peruška. Filip Mutić ostao je u Upravi Leda Plus. Nova zamjenica predsjednika nadzornog odbora je Jelena Lukić Chetcuti umjesto Hide Lajtmana.

Posljedica je to dovršetka transakcije u kojoj je Nomad Foods za 615 milijuna eura vlasnički preuzeo Fortenovinu grupaciju smrznute hrane - Ledo plus, zajedno sa srpskim Frikomom i bosanskohercegovačkim Ledo-Čitlukom.  

image

Andy Michaux

foto LinkedIn

Michaux je menadžer s više od dvadeset godina iskustva. Karijeru je započeo kao revizor u Pricewaterhousecoopersu, a nastavio u kompaniji DIAGEO, koja je jedan od najvećih proizvođača žestokih pića na svijetu. U Nomad foodsu je od 2002. prošao više istaknutih menadžerskih pozicija, a na čelo Leda plus dolazi kao financijski direktor Nomad foods za Zapadnu Europu.

Prilikom preuzimanja izvršni direktor Nomad foodsa Stefan Descheemaeker izjavio je da planiraju nastaviti s razvojem Leda bez posebnog izdvajanja sladolednog programa i pohvalio se da su osigurani 'dobri aranžmani' s maloprodajnim 'oružjem' Fortenove, što će omogućiti da Ledovi proizvodi i dalje budu na istaknutim pozicijama u trgovinama Konzum plus i Mercatora.

24. travanj 2024 04:50