Hrvatska
StoryEditor

Novi broj Lidera donosi ekskluzivnu priču o 50 najvažnijih promjena na čelu kompanija

01. Srpanj 2021.
822 naslovna

Koronakriza i vlasnička nervoza udvostručile su smjene menadžera. Od početka godine do kraja prošlog tjedna zabilježili smo već pedesetak promjena na vrhu u tvrtkama s prihodom većim od sto milijuna kuna. Nastavi li se istim tempom, do kraja godine bit će gotovo dvostruko više velikih smjena nego lani. Takav tempo slijede i manje tvrtke pa bi 2021. mogla biti najdramatičnija za sve direktore i predsjednike uprava. U ovo tjednoj temi broja Goran Litvan ekskluzivno donosi 50 najvažnijih promjena na čelu kompanija.

Ispod radara, na kojem zbog ograničenog prostora ima mjesta samo za delta-varijantu COVID-19 i inflaciju, prošla je nedavna vijest da se na razini Europske unije spremaju promjene kojima će poduzetnicima jedanput u radnom vijeku biti omogućen otpust duga. Cilj nove direktive Europske unije jest omogućiti da oni koji se bave poduzetništvom zato što zaista žele stvoriti neku dodanu vrijednost za sebe i društvo mogu jednom i posrnuti, a da to ne bude kraj njihove poduzetničke karijere ili da moraju čekati vjekove na nov početak. O novoj direktivi EU piše Vanja Figenwald.

Promatrajući ekonomske, zdravstvene, znanstvene pa i one psihološke aspekte, možda je došlo vrijeme za ukidanje svih postojećih epidemioloških mjera, kako bismo napokon nastavili raditi i živjeti život prije korone. Kao i mnogo puta dosad, postavlja se pitanje je li pravedno da cijela nacija i poduzetnička scena i dalje žive u ‘novome nenormalnome‘ zbog turizma. I bismo li imali više ili manje turista kad bismo sve mjere ukinuli? O Stožeru i mjerama kojima je istekao rok trajanja piše Željka Laslavić.

John Wayne i Samuel Colt vjerojatno se preokreću u grobu, ali poslovna je stvarnost okrutna. Česká zbrojovka, naime, kupila je u veljači američku ikonu proizvođača oružja Colt, koji je osnovao slavni izumitelj i poduzetnik Samuel Colt. Colt je svojedobno omogućio proizvodnju revolvera za široko tržište te je do sada opskrbljivao vojne i sigurnosne snage u Sjedinjenim Američkim Državama i svijetu. Česi su se za 220 milijuna dolara dokopali svih dionica Colt Holding Company LLC-a, matične tvrtke Colt‘s Manufacturing Company LLC-a i podružnice Colt Canada Corp.-a, očekujući da će postati svjetskim predvodnici u proizvodnji malokalibarskog oružja i partner oružanim snagama. O tržištu oružja piše Valentina Starčević.

Uz novi broj Lidera stiže i poseban ljetni prilog Trend gdje vas čeka mali vodič po Jadranu!

24. travanj 2024 01:22