Hrvatska
StoryEditor

Novo ime: Pevec postaje Pevex?

11. Veljača 2020.
pevec pevec

Nakon što su mediji dobili poziv na konferenciju za novinare u četvrtak na kojoj se najavila promjena logotipa tvrtke Pevec, počelo se pisati i o novome imenu. Brojni lokalni portali (danica.hr) pa onda i nacionalni (index, tportal, jutarnji) prenijeli su vijest da će se Pevec uskoro preimenovati u Pevex. Je li to istina ili nije, ne znamo. Poslali smo upit PR službi i kada dobijemo odgovor, objavit ćemo ga. 

Jurica Lovrinčević, čelni čovjek Peveca u intervjuu za Lider sredinom listopada govorio je o tome kako je obitelji Pevec prije nešto više od tri godine nudio nagodbu od sedam milijuna kuna u zamjenu za prestanak svih postupaka pokrenutih protiv kompanije. Nisu pristali. 

Inače, mjesec dana prije tog intervjua Visoki trgovački sud Republike Hrvatske je potvrdio presudu Trgovačkog suda u Zagrebu kojom je Zdravko Pevec odbijen sa zahtjevom prema društvu PEVEC d.d. da je autor djela 'kupujte s osmijehom', stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu PEVEC. 

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, najveći pojedinačni dioničar Peveca je Pavo Vujnovac (čelni čovjek i vlasnik Prvog plinarskog društva i grupacije Energia naturalis) s 36,6 posto, slijedi osječka tvrtke Dicentra kojoj je suvlasnik Jurica Lovrinčević, sadašnji predsjednik Uprave Peveca. 

25. travanj 2024 00:40