Hrvatska
StoryEditor

Od mjera kontrole cijena Vlada izuzela prehrambene i kozmetičke proizvode

30. Srpanj 2020.
Tomislav Ćorićfoto Dražen Lapić

Vlada je u četvrtak od iznimnih mjera kontrole cijena za određene proizvode izuzela prehrambene i kozmetičke proizvode za svakodnevnu upotrebu, dok će se te mjere i dalje primjenjivati na lijekove, medicinske proizvode, zaštitne maske, zaštitnu odjeću i opremu te dezinfekcijska sredstva.

- Uzimajući u obzir da je opskrba stanovništva kroz maloprodajne lance redovita te da nije bilo nestašice proizvoda na tržištu, od iznimne kontrole cijena izostavljaju se prehrambeni i kozmetički proizvodi za svakodnevnu upotrebu - rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i dodao da će se time omogućiti funkcioniranje tržišta u skladu s načelima ponude i potražnje. 

Dodao je kako u Hrvatskoj nije prestala ugroza od bolesti COVID-19, pa se izvorna odluka nastavlja primjenjivati na lijekove, medicinske proizvode, zaštitne maske, zaštitnu odjeću i opremu i dezinficijska sredstva.

Podsjetio je da je svrha odluke o iznimnim mjerama za određene proizvode od 15. ožujka ove godine, koja je dopunjena 30. travnja, sprječavanje negativnih učinaka promjene pojedinih cijena proizvoda, a time i mogućnosti monopolističkog određivanja cijena proizvoda u okolnostima epidemije bolesti COVID-19. Odluke su, kazao je, donesene kako bi se zaštitili potrošači i njihovo zdravlje.

20. travanj 2024 12:26