Hrvatska
StoryEditor

Omco grupa preuzima konkurentsku Ross grupu i njena postrojenja u Mađarskoj i Južnoj Africi

22. Rujan 2020.
OMCO Croatia

Omco grupa, vodeća svjetska tvrtka u proizvodnji alata za proizvodnju staklene ambalaže potpisala je ugovor o kupnji konkurentske tvrtke Ross International kojim preuzima postrojenja u Mađarskoj te Južnoafričkoj Republici. 

Dogovor je postignut dok je preuzimanje planirano početkom listopada ove godine, a preuzimanje će osigurati 20-tak posto dodatnog kapaciteta grupe.

- S postrojenjem u Južnoj Africi preuzimamo i obvezu opskrbe najveće staklarske grupe u toj regiji - Consol Glass dok će tvrtka u Mađarskoj osiguravati, uz daljnje geografsko pozicioniranje na tržištu, dodatan kapacitet potreban za fleksibilnost u opskrbi grupnih postojećih klijenata – kaže Denis Firšt iz tvrtke Omco.

Omco kao grupa s novim dodanim članicama postaje tvrtka s više od 2200 zaposlenih te s daljnjim investicijskim planom u modernu tehnologiju i strateškim pozicioniranjem na tržištu, planira zadržati vodeću svjetsku poziciju u toj branši.

Inače, Omco grupa je u belgijskom vlasništvu, a uz nekoliko izdvojenih pogona u Europi najveću proizvodnju i opskrbu osigurava iz Hrvatske iz tvrtke Omco Croatia d.o.o. iz Huma na Sutli.  

Omco Croatia osigurava više od 50 posto kapaciteta grupacije te se može ponositi jednom od najsuvremenijih tehnologija u proizvodnji staklarskog alata.

19. travanj 2024 15:22