Hrvatska
StoryEditor

Pevex neće otpuštati, osigurali su isplatu neto plaća za šest mjeseci

18. Ožujak 2020.
Jurica Lovrinčevićfoto Ratko Mavar

Asortiman koji Pevex prodaje u svojim maloprodajnim trgovinama od vitalne je važnosti za smanjenje vala epidemije Covid-19 virusa na građevinski sektor. To se posebno odnosi na male poduzetnike i obrtnike kojima je potrebno omogućiti nesmetani nastavak rada. U ovom trenutku tvrtka Pevex surađuje s preko 83 000 pravnih subjekata, stoji u priopćenju.

- Također, smatramo kako se ne smijemo zavaravati mišlju da će država moći odgovoriti brojnim zahtjevima koji bi omogućili gospodarski oporavak. Poučeni dosadašnjim iskustvom, svjesni smo da se najviše lomi preko malog gospodarstva i to najrizičnijeg sektora - građevine. On već i sada nosi teret većinskog vlasnika u iznosu loših kredita kao i najvećeg zaostajanja za prosjekom Europske Unije u produktivnosti rada. Čak i u nedostatku radne snage te negativnim kretanjem na tržištu rada prednjači pred svim drugim sektorima te upravo zato smatramo da bi njegovo dodatno ograničavanje bilo neoprostivo - piše u priopćenju. 

Sve navedeno prepoznala je i republika Njemačka te je od zabrane rada, uz  samoposluge, ljekarne, prodavaonice napitaka, drogerije i trgovine za kućne ljubimce, izuzela i centre za prodaju građevinskog materijala kao i trgovine kućnih potrepština.

Tvrtka Pevex neće otpuštati djelatnike pa čak i ako se pojedina trgovina zbog pojave virusa zatvori. Za svoje su radnike osigurali isplatu neto plaća za šest mjeseci te su trenutno usmjereni na dodatno jačanje mjera kojima smanjujemo socijalne kontakte uz sada već pojačane higijenske protokole na svim rizičnim lokacijama.  

01. prosinac 2023 04:39