Hrvatska
StoryEditor

Poliklinika Aviva preuzela radiološku Polikliniku Dijagnostika 2000

26. Siječanj 2022.

Poliklinika Aviva, jedna od vodećih hrvatskih poliklinika, preuzela je specijalističku Polikliniku Dijagnostika 2000 s fokusom na radiologiju, navodi se u priopćenju. Dijagnostika 2000 prva je privatna dijagnostička ustanova koja je bila opremljena aparatom za magnetsku rezonanciju i to još davne 1996. godine. Od tada se pozicionirala kao centar izvrsnosti, zasnovan na svjetskim standardima organizacije rada, prvenstveno u radiološkoj struci, uz neprestano praćenje i usavršavanje najsuvremenijih dijagnostičkih metoda.

image

Igor Čičak

– Dijagnostika 2000 će ojačati poziciju Poliklinike Aviva u radiološkoj dijagnostici i osigurati dodanu vrijednost za preko 40.000 naših korisnika. Ovo je naša druga investicija u privatnom zdravstvenom sektoru, kao jednom od smjerova naših ulagačkih aktivnosti – izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner Provectus Capital Partnersa (PCP) te predsjednik Upravnog vijeća Avive.


image

Nevenka Kovač

– Pokrenuli smo veliki investicijski ciklus, kako u opremanje same Poliklinike Aviva i u naše zaposlenike, tako i u investiranje u druge vrhunske specijalističke zdravstvene ustanove s kojima možemo osigurati prednost na tržištu. Poslovnu godinu započinjemo našom prvom investicijom, a naš je cilj tijekom 2022. godine realizirati još njih nekoliko – izjavila je dr. sc. Nevenka Kovač, dr. med., ravnateljica Poliklinike Aviva.

Dijagnostika 2000 posjeduje dva najsuvremenija aparata za magnetsku rezonancu marke SIEMENS – MAGNET AVANTO jačine 1,5T i MAGNET LUMINA jačine 3T, ima ugovore sa svim većim osiguravajućim kućama te Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

Vidimo značajne prednosti ulaska pod okrilje Poliklinike Aviva, kako za daljnji razvoj našeg poslovanja, tako i za daljnji razvoj našeg specijalističkog tima. Pružanje zdravstvene usluge na najvišoj razini zahtijeva značajna ulaganja i u tehnologiju i u ljude, a mi smo iznimno zadovoljni što smo u Avivi našli partnera koji to može podržati – izjavio je dr. med. Bojan Jernej, ravnatelj Poliklinike Dijagnostika 2000.

Poliklinika Aviva renomirana je zagrebačka privatna poliklinika, s tradicijom dužom od 40 godina te ujedno i jedna od najvećih domaćih privatnih poliklinika. Kao odabrani pružatelj zdravstvenih usluga za pacijente, tvrtke i osiguravatelje, poliklinika nudi široki spektar usluga u područjima prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije.

Provectus Capital Partners je investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe koje je investiralo u Polikliniku Aviva putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), a uz pomoć ASEF fonda podržana je i investicija u Polikliniku Dijagnostika 2000 od strane Poliklinike Aviva.

PCP je u rujnu prošle godine postao novi vlasnik Poliklinike Aviva, a tom su prilikom poručili da će PCP nastaviti investirati u rast poslovanja Avive, što dokazuje preuzimanje Poliklinike Dijagnostika 2000. Prošle su godine u lipnju investirali u zagrebačku stomatološku polikliniku Arena, a u studenom prošle godine i u stomatološku polikliniku Salona Dental iz Solina, vodeću polikliniku u Dalmaciji.

16. svibanj 2022 02:34