Hrvatska
StoryEditor

Poseban prilog ‘500 najboljih‘ donosi detaljnu analizu i popis najboljih hrvatskih kompanija

11. Studeni 2020.
500 najboljih

Uz novi broj Lidera ovoga tjedna stiže poseban prilog '500 najboljih' koju Lider i Bisnode izdaju od 2007. godine.

Prilog '500 najboljih' daje detaljnu analizu i popis najboljih od najboljih. Za razliku od edicije '1000 najvećih', kojom Lider daje pregled tvrtki koje ostvaruju najveći prihod, publikacija '500 najboljih' je top-lista izvrsnosti.

U toj publikaciji dajemo podatke kompanija koje imaju najbolje poslovne pokazatelje na radost vlasnika, koji mogu povlačiti i/ili reinvestirati dividendu, te zaposlenika koji primaju najmanje pet tisuća kuna prosječne neto plaće.

U prilogu između ostalog možete pročitati da Hrvatski problemi nisu počeli s koronom. Neke naznake silazne putanje mogu se iščitati i iz rezultata poslovanja najboljih kompanija koje objavljujemo u ovom izdanju. Prema podacima koje je prikupio i predstavio naš dugogodišnji partner Bisnode, najbolje kompanije već su prošle godine manje rasle nego godinu prije.

U tom kontekstu ključno je pitanje tko će preživjeti ovu najturbulentniju godinu i kvalificirati se za sljedeću ediciju '500 najboljih'. Prošlu šestogodišnju recesiju na toj je rang-listi preživjelo samo 126 kompanija. Mnogo novih žrtava bit će i ove godine.

Da su banke vladarice liste 500 najboljih kompanija prema kriteriju novostvorene vrijednosti, potvrdili su i rezultati poslovanja u 2019. Perjanice bankarskog sektora u Hrvatskoj uvijek su bile tu negdje, blizu vrha, ali sada su, dvije godine zaredom, sigurno na njemu.

Tko se još nalazi među najboljima, kakve rezultate postižu i kakva su očekivanja od iduće neizvjesne godine čitajte samo u posebnom Liderovom prilogu '500 najboljih'.

24. travanj 2024 12:52